Популярният уеб портал Neowin съобщи, че новото поколение на VR

...
Популярният уеб портал Neowin съобщи, че новото поколение на VR
Коментари Харесай

Следващото поколение HoloLens ще се базира на Snapdragon 850

Популярният уеб портал Neowin заяви, че новото потомство на VR шлема HoloLens ще се базира на системата-върху-чипа Snapdragon 850. Този чип бе показан това лято и е особено планиран за Оценка за съвместимост Windows 10 за ARM процесори. Той се употребява в Lenovo Yoga C630 и Samsung Galaxy Book 2.

HoloLens 2 е плануван да излезе в средата на 2019 година и до тогава Snapdragon 850 към този момент ще бъде остарял процесор. Неотдавна бе показана новата SoC Snapdragon 8cx, която очевидно ще замести предходния Snapdragon 850. Новият чип е значително по-мощен от предходния. Засега не може да се каже, за какво Microsoft е избрал да употребява по-стария Snapdragon 850. Може би това има някакво отношение към новия холографски процесор HPU, обявен през лятото на 2017 година. Да си напомним, че първото потомство на шлема за виртуална и допълнена действителност HoloLens употребява Intel Atom.

Изборът на ARM процесор е напълно логически, тъй като по този метод HoloLens ще разполага с непрекъсната мрежова връзка. Целевата среда на HoloLens е най-вече бизнес аудиторията, за която Wi-Fi и интернет връзката са значими. В Snapdragon 850 е интегриран модема Snapdragon X20, осигуряващ непрекъсната мрежова връзка със скорост до 1,2 Gb/s.

Анонсът на HoloLens 2 е плануван за второто тримесечие на 2019 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР