Популярният предприемач от Мездра Тони Йорданов спечели битката с Регионална

...
Популярният предприемач от Мездра Тони Йорданов спечели битката с Регионална
Коментари Харесай

Окончателно! Тони Йорданов спечели битката с РДНСК-Враца, хотел „Ариел“ в Мездра ще има

Популярният бизнесмен от Мездра Тони Йорданов завоюва борбата с Регионална дирекция за народен строителен надзор във Враца, научи организация BulNews.
Със свое решение от 23 юни Върховния административен съд анулира дефинитивно противозаконната заповед на институцията за прекъсване на строителството на хотел "Ариел " в Мездра. Така бе доказано решението на Административен съд - Враца от 29 ноември 2019 година, с което заповедта на РДНСК Враца бе оповестена за незаконосъобразна.
Според висшите съдии не са налице основни отклонения в строително-ремонтните действия от показаните планове и в заповедта такива не са потвърдени. Интересен е и фактът, че представителят на Върховната административна прокуратура дава мнение за незаконност на касационната тъжба от страна на и. д. шеф на РДНСК.
От своя страна Върховен административен съд осъжда РДНСК Враца да заплати на "Инертстрой Калето " АД 600 лева разходи по делото на тази инстанция. С постановеното решение се чака довършителните работи по хотела да бъдат ускорени.
Тежката загуба на строителния надзор повдига въпроса за оставката на шефката Тодорка Георгиева. В европейските страни след толкоз брутална интервенция в частния бизнес и изгубено дело ръководителите подават оставка, с цел да спасят честа на институцията, която са си разрешили да употребят за персонални цели. Решението на Върховен административен съд удря съществено и по репутацията на хората, които се крият зад тила на Георгиева.
Въпросът за оставката на началника на РДНСК-Враца става още по-актуален, предвид на обстоятелството, че това не е първата му загуба в борбата с Тони Йорданов. През 2017 година същата Тодорка Георгиева прави опит да спре Водноелектрическа централа Калето с измислени причини, само че още веднъж претърпява неуспех в задачата си. Тогава ръководената от нея институция е наказана да заплати към 4 000 лева, само че до този миг това към момента не е направено.
Предстои Тони Йорданов да заведе настрана дело за пропуснати изгоди, по което компрометираната шефка Тодорка Георгиева ще би трябвало да дава отговор за вреди от към 200 000 лева
Възникналият проблем унищожи и грижливо защитаваната известност на врачанския седмичник „ Конкурент “. Изданието си разреши преди дни да гърми, че багерите всеки миг ще бутнат противозаконната постройка и хотел нямало да има. По този метод банкрутиралият ежедневник още веднъж осветли своята взаимозависимост от задкулисието и за следващ път стана ясно, че разгласява подправени вести.
Очаква се новият четири звезден хотел в Мездра да стартира да приема посетители през август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР