Популярният пловдивски художник и собственик на галерия Arsenal of Art

...
Популярният пловдивски художник и собственик на галерия Arsenal of Art
Коментари Харесай

Ангел Гешев раздаде топъл обяд на нуждаещите се

Популярният пловдивски художник и притежател на изложба „ Arsenal of Art ” в кв. Капана Ангел Гешев поддържа благотворителна акция „ Топъл обяд “. Акцията се провежда повече от 4 години в поддръжка на хората в потребност пред болница „ Медлайн “ по самодейност на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите всеки петък, а от началото на този месец и в понеделник.

 Творецът, който 22 години е живял, творил и преподавал изобразително изкуство в Китай, се включи в благородната самодейност при започване на Китайската нова година. Според китайския календар на 16 февруари стартира годината на жълтото земно куче, която ни учи да бъдем по-щедри към другите хора.

Гешев благодари за предоставената опция да раздаде топла храна на нуждаещите се. „ Щастлив съм, че Орденът на Хоспиталиерите ме направи съпричастен към едно благородно, почтено и положително дело. Кампанията е необикновен жест към тези хора, огромна част от които са отдали целия си живот на изкуството. С наслаждение оказвам помощ за нейното разпространение “, съобщи художникът.  

Ангел Гешев показа, че по традиция провежда за рождения си ден – 22 февруари, независима галерия. Тя ще бъде подредена в изложба „ Arsenal of Art ” в кв. Капана, наречена е „ Символи “, началото е от 18 ч.

Авторът приключва Московската художествена академия „ В. И. Суриков “, която е най-голямата в света. След дипломирането си в продължение на 3 години преподава в Московското студио на Руската академия за изобразително изкуство. От 1995 година живее в Китай, а от 1998 година е креативен шеф на „ А&Y “ студио в Пекин.

Има 12 независими изложения в разнообразни музеи по света – в родния си Пловдив, в Шанхай и Пекин, в Пушкинския в Москва, в Токио, Южна Корея и Ашафенбург /Германия/ и други Участвал е и в общи изложения у нас и в Москва, Пекин, Шанхай, Сеул, Тайпе. Негови произведения имат доста музеи за изобразително изкуство в България, Русия, Съединени американски щати, Китай и частни колекционери в Азия, Европа и Северна Америка. От години е изкушен от глаголицата, а разнообразни тълкования на остарялата ни книжовност радват негови ценители у нас и по света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР