Популярният още от 2013 година робот Бакстър, ще бъде програмиран

...
Популярният още от 2013 година робот Бакстър, ще бъде програмиран
Коментари Харесай

Роботи ще бъдат медицински сестри във Великобритания

Популярният още от 2013 година робот Бакстър, ще бъде програмиран да извършва функционалностите на здравна сестра или санитар, с цел да оказва помощ на възрастни пациенти в английските лечебни заведения, оповестява Telegraph, представен от Offnews.

В доста клиники в Обединеното кралство има изострен недостиг на междинен и младши личен състав. Особено огромен е дефицитът на санитари, които да разнасят подлоги, да сменят спалното долни дрехи, да оказват помощ на възрастните хора да се раздвижват и т. н.

Напълно допустимо е след няколко години, тези отговорности да бъдат вменени на роботи. Подобен механизъм към този момент е основан и е минал първите си тествания във Англия.

Роботът Бакстър е с две ръце, които имат специфични пръсти, основани с 3D принтер. Той е предопределен да оказва помощ на хората, които имат проблеми с подвижността. Може да оказва помощ при обличането им.

Роботът ще съдържа база данни за типичните проблеми, с които се сблъскват пациентите, с цел да се научи да ги взема решение. Не е изключено този механизъм да бъде употребен при превозване на лежащо заболели, при пациенти с рани от залежаване или за осъществяване на по-елементарни хигиенични процедури.

Появата на този робот бе посрещната с вдъхновение от здравните управляващи, защото единствено в Англия и Уелс са регистрирани над 40 000 незаети места за медицински сестри и санитари. Прогнозите са, че след напускането на Евросъюза, дефицитът на сходни фрагменти ще нарасне двойно. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР