Популярният организатор на фестивала за филми, основани на книги, CineLibri,

...
Популярният организатор на фестивала за филми, основани на книги, CineLibri,
Коментари Харесай

Cinelibri стартира Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми, заснети с Huawei P30 Pro

Популярният уредник на фестивала за филми, учредени на книги, CineLibri, с поддръжката на HUAWEI и с медийното партньорство на АртАкция, са щастливи да разгласят началото на HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL – фестивал за късометражни филми, снимани с HUAWEI P30 Pro.
Всички участници с ползи в региона на киното, драматургията, операторското майсторство и режисурата могат да изпратят трийтмънт за късометражен филм на адрес [email protected], до 2 страници, 12pt, Arial, съпроводен от биография и портфолио (ако е налично).
Сред тях определено жури ще избере 10 участници, които ще имат опция да се допрян до метод на работа, който доста международни режисьори практикуват – основаване на кино благодарение на телефон!

Всичко, обвързвано с тази самодейност, може да се откри в специфичната секция Huawei Film Fest на уеб страницата www.atrakcia.bg, в това число подробните условия за присъединяване, инструкции по какъв начин се написа трийтмънт и доста вдъхновяващи материали, които ще бъдат оповестени през интервала на протичането й.

Там ще бъдат оповестени и десетте финалисти, които ще бъдат поканени и на специфичен курс за видеография, на който ще получат устройство HUAWEI P30 Pro, с което да осъществят късометражния си филм, препоръки за работа с него, трикове при видеозаснемане, обяснение на цялостната функционалност на смарт телефона.
Участниците ще имат разполагаем 1 месец, с цел да подадат напълно готовите късометражни филми на адрес [email protected].


През това време, с изключение на с устройство HUAWEI P30 Pro, те ще разполагат и с озвучителна техника, терен в центъра на София (при нужда), както и менторинг и препоръки по отношение на видеозаснемането на късометражния филм, обезпечени от Cinelibri.
Изпратените хрумвания под формата на трийтмънт, както и финалните 10 късометражни филми, ще бъдат оценени от звездно жури в състав:
Стаси Айви – един от най-успелите ни киножурналисти, основател на Cinema Confidential или “Поверително от света на киното ”, режисьор и сценарист;

Крис Захариев – прочут влогър, основател на YOUTUBE плана „Да се изгубиш преднамерено ”, който се трансформира и в пълнометражен филм;

Крум Родригес – един от най-добрите български оператори. Познаваме работата му от филмите “Урок ”, “Слава ”, “Цветът на Хамелеона ”, “Виктория ”, “Подслон ”, “Безбог ”
и доста други;

Жаклин Вагенщайн – издател, основател на кино-литературния фестивал Синелибри, продуцент;

Лонгруи Циу – Регионален управител на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония
Журито ще прави оценка претендентите по критерии, които можете да видите тук .
Кулминацията на Huawei Smartphone Film Festival ще бъде на специфична публична гала, на която ще бъдат оповестени тримата спечелили. Тя ще се състои в Дома на Киното. Зрителите ще имат опция да се насладят на трите кино лентата, достигнали до челната тройка, а спечелилите ще видят филмите си на огромен екран.

Всички селектирани участници ще получат бадж за фестивала Cinelibri 2019 с достъп до всички филми, книга от поредност Амаркорд, отдадена на огромните кинотворци, 30% понижение върху всички книги на Колибри, лъчение на филмите им в Youtube канала на Huawei.

Tримата съществени спечелили ще получат устройство Huawei P30 Pro, лъчение на филмите в Дом на киното на специфична гала, грамоти, връзка в онлайн каналите ни; три книги от поредност Амаркорд, бадж за Cinelibri 2019, понижение на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

Големият победител ще получи устройство Huawei P30 Pro, почетна статуетка, достъп до интернационален workshop в София за адаптиране на сценарий по книга на стойност 300 евро, грамота, лъчение на кино лентата в Дом на киното на специфична гала, грамота, връзка в онлайн каналите ни, три книги от поредност Амаркорд, бадж за Cinelibri 2019, понижение на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

За настоящи вести следете www.atrakcia.bg и фейсбук събитието за Huawei Smartphone Film Festival.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР