Популярният месинджър добавя повече конфиденциалностПотребителите на WhatsApp скоро ще получат

...
Популярният месинджър добавя повече конфиденциалностПотребителите на WhatsApp скоро ще получат
Коментари Харесай

WhatsApp за Android тества самоунищожаващи се съобщения

Популярният месинджър прибавя повече конфиденциалност

Потребителите на WhatsApp скоро ще получат опция да унищожават изпратените известия (снимка: CCO Public Domain)

Ра зработчиците на известния месинджър WhatsApp тестват нова функционалност, която ще разреши на потребителите сами да задават времето за заличаване на изпратени известия, разкри The Verge.

Новата функционалност „ Disappearing Messages ” за пръв път се появява в WhatsApp версия 2.19.275 за платформа Android. Понастоящем функционалността е налична за стеснен брой консуматори на бета версията на месинджъра.

„ Disappearing Messages ” може да бъде потребна, в случай че би трябвало да изпратите поверителна информация, само че не бихте желали данните да останат вечно при потребителя. Преди това сходна функционалност се появи в различен известен месинджър – Telegram. В допълнение, Gmail също добави такава функционалност.
още по тематиката
В момента използването на функционалността в WhatsApp надалеч не е идеално. Тя към момента е в начален стадий на развиване и евентуално ще претърпи обилни промени, когато бъде пусната всеобщо.

Сега потребителите могат да конфигурират автоматизирано заличаване на известия 5 секунди или 1 час след изпращане. Освен това функционалността е налична единствено в групови чатове, само че е евентуално в бъдеще да се появи и в персоналната преписка.

Все още не е известно по кое време новата функционалност ще стане необятно налична и какви благоприятни условия ще има в последна сметка. Но без значение от всичко, инструментът за „ изчезващи известия ” на един от най-популярните месинджъри в света, който прибавя малко повече дискретност към изпратените известия, наподобява доста прелъстителен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР