Популярният китайски готвач Джан Хаофън разкри за зрителите на По

...
Популярният китайски готвач Джан Хаофън разкри за зрителите на По
Коментари Харесай

Популярен китайски готвач е на посещение в България

Популярният китайски готвач Джан Хаофън разкри за феновете на " По света и у нас " дребна част от тайните във вълшебния свят на китайската кухня. Той е в България за Дните на китайската просвета и туризъм, които са с акцент върху културните и туристическите забележителности на най-големия пристанищен град в Китай - Нинбо.

 © Цанка Николова
Първото ядене, което Джан подготвя в живота си, е задушени зеленчуци. И към този момент 22 години най-вече време от живота му минава в кухнята. По-приятно му е да готви за останалите, в сравнение с за себе си. А с типичните за китайската кухня и по особено за региона Нинбо риба в соеви кори и запържени баудзи, Джан през днешния ден показа част от благосъстоянието на китайската кухня.
Джан Хаофън, готвач: Предизвикателство беше да усвоя всички неща, на които се обръща извънредно внимание в китайската кухня, тъй като в приготвянето на обещано ядене се натъртва и на цвета, на усета, на формата.
В китайската кухня доста значими са и подправките. В готвенето Джан Хаофън залага на сол, готварско вино и соев сос. Съвършеният усет се получава обаче от разнообразни бульони.

Джан Хаофън, готвач: За мен най-трудното е да трансформира едно нормално ядене в шедьовър. Да направя по този начин, че храна, която хората в Китай ядат всеки ден, да бъде стане още по-атрактивна. Естествено, доста бих желал да включа и някои български съставки в нашата кухня и да ги разпространя в Китай.
Винаги, когато готви, Джан влага част от душата си в ястието. Казва, че с цел да бъде вкусна - храната би трябвало постоянно да се подготвя с въодушевление.

 © Цанка Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР