Популярният испански вестник “Марка” постави Христо Стоичков сред 20-те най-известни

...
Популярният испански вестник “Марка” постави Христо Стоичков сред 20-те най-известни
Коментари Харесай

Поставиха Стоичков в топ 20 на възпитаниците на Кройф

Популярният испански вестник “Марка” сложи Христо Стоичков измежду 20-те най-известни ученици на именития Йохан Кройф, които поемат по неговия път на треньорството. В материала се отбелязва, че “Футболният университет “Йохан Кройф” не е затворил порти и куп някогашни играчи на нидерландеца развиват неговите хрумвания. Сред отличените са Джосеп Гуардиола, Роналд Куман, Юлен Лопетеги и други За Стоичков “Марка” отбелязва следното:

“Барса на Кройф няма по какъв начин да бъде запомнен без наличието на българина. Той беше като ракета в офанзива и се отличаваше с невероятна експанзия и експедитивност. Стоичков играеше за отбора под управлението на нидерландеца от 1990 до 1995 година, след това изкара един сезон в Парма, след което се завърна за нови две години. Кариерата му на треньор обаче не е впечатляваща. Той беше отпред на националния отбор на България, Селта, Мамелъди Съндаунс, Литекс или ЦСКА. Не е бил ментор от 2013 година година насам.”

Останалите 19 треньори в листата са Джосеп Гуардиола, Роналд Куман, Юлен Лопетеги, Франк Рийкард, Марко ван Бастен, Ернесто Валверде, Еусебио, Хосе Мари Бакеро, Сержи Бархуан, Михаел Лаудруп, Алберт Ферер, Онесимо, Жорди Кройф, Оскар Гарсия, Абелардо, Ян Вутерс, Дани Блинд, Кристобал и Алберт Селадес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР