Популярният инфлуенсър Андрю Тейт спечели обжалването в румънския съд срещу

...
Популярният инфлуенсър Андрю Тейт спечели обжалването в румънския съд срещу
Коментари Харесай

Андрю Тейт спечели обжалването срещу запора на активите си: Съдът ще трябва да докаже, че са придобити незаконно

Популярният инфлуенсър Андрю Тейт завоюва обжалването в румънския съд против запора на част от активите му от управляващите в страната, написа BBC .

Срещу Тейт се води следствие повече от година по обвинявания за трафик на хора и обезчестяване, които самият той отхвърля.

В понеделник Букурещкият апелативен съд назначи нов правосъден развой по отношение на запорираните активи, измежду които и голям брой първокласни коли. Решението на по-висшата инстанция гласи, че се анулира предходното решение ( бел. от ред. - за изземването) и го изпраща за наново разглеждане.

Тейт и брат му апелираха правосъдното решение от декември 2023 година, което удостовери законността на изземването на активите им. Сега те ще имат опция да се явят още веднъж пред съда, където да се опитат да върнат запорираното имущество.

В собствен пост в обществените мрежи Андрю Тейт съобщи, че в този момент съдът ще би трябвало да потвърди, че конфискуваното имущество е било добито нелегално. " Няма да потвърдят каквото и да било, тъй като нищо такова не се е случило ", написа Андрю.

През лятото на 2023 година правосъдни документи демонстрираха, че двамата братя са натрупали милиони евро и са придобили скъпи активи и парцели от своите бизнеси. Сред техните действия се включват наличие за възрастни и онлайн курсове за личностно развиване.

Отново през предходната година две дами, близки до братята, бяха привлечени като обвинени в трафика на хора.

Братята Тейт бяха арестувани в края на 2022 година. Те прекараха няколко месеца в румънски затвор преди да бъдат сложени под домакински арест. Въпреки че към този момент няма заплаха да бъдат арестувани, те имат възбрана да напущат Румъния, до момента в който тече следствието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР