Популярният детски писател Никола Райков обяви новата си настолна игра

...
Популярният детски писател Никола Райков обяви новата си настолна игра
Коментари Харесай

Създадоха игра по-български бестселър, който излиза в Китай

Популярният детски публицист Никола Райков разгласи новата си настолна игра „ Невидим свят “, основана на света в книгата му „ Добросъците “, която следва да бъде оповестена в Китай.

„ Невидим свят “ е първокласна настолна игра, подобаваща за цялото семейство. В нея играчите влизат в ролята на голям брой дребни, съвсем невидими същества – всяко със своите разнообразни умения, цели и стремежи. По време на играта участниците построяват подробен лабиринт от над 200 игрални полета в 7 разнообразни стаи. Играта предлага над 30 финала, на разнообразни места по борда, които носят и друг брой финални точки.

Настолната игра е основана на света от неговата книга-игра " Добросъците ", която следва всеки миг да бъда издадена и на китайския пазар от „ Haitian Publishing House “ - едно от най-големите издателства в източната страна. Приказката-игра „ Добросъците “ към този момент завоюва любовта на българските деца и получи премията „ Бисерче вълшебно “ през 2017 година с 648 гласа на деца от цяла България. Тя предлага на малчуганите голям брой разновидности на прочит, 18 разнообразни края и над 60 пленяващи илюстрации от известната художничка Мая Бочева.

Това не е първа настолна игра, която е основана на приказките-игри на българския създател. „ Таласъмски истории “, която е въодушевена от света на „ Голямото премеждие на дребното таласъмче “, излезе предходната година и реализира необикновен триумф като продаде целия си тираж за към месец. „ Добросъците: незабележим свят, също като Таласъмски истории, е кооперативна, а не спортна игра “ споделя нейният основател. „ Вярвам, че нашият актуален свят има потребност от повече взаимопомощ и емпатия “ добавя той.

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 година в Стара Загора. Завършва осведомителни технологии в Чикаго, само че мощно отчаян от американския метод на живот и мироглед, незабавно след дипломирането си се завръща в България. Автор е на първите по-рода си приказки-игри " Голямото премеждие на дребното таласъмче ", " Още по-голямото премеждие на дребното таласъмче ", " Добросъците " и " Приказка от два свята ". Само за няколко години се трансформира в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи. Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, в това число и най-престижната премия за детска литература в България „ Константин Константинов “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР