Популярните видео блогъри JerryRigEverything и AppleTrack проведоха стрес тестове на

...
Популярните видео блогъри JerryRigEverything и AppleTrack проведоха стрес тестове на
Коментари Харесай

Новият iPad Pro не е така лесен за огъване, въпреки тънкия си корпус

Популярните видео блогъри JerryRigEverything и AppleTrack организираха стрес проби на новия iPad Pro 2024. Таблетът беше строшен и огънат, само че показва впечатляваща издръжливост — бяха нужни рискови старания, с цел да се реализиран забележими деформации в корпуса. Това е макар обстоятелството, че новият таблет се трансформира в най-тънкия артикул в историята на Apple.

За съпоставяне, AppleTrack подложи на прегъване както новия iPad Pro с M4 чипа, по този начин и миналогодишния M2 основан модел. Докато iPad Pro M4 беше значително незасегнат, iPad Pro M2 остана със видимо прегъване в ъгъла покрай камерите. Интересното е, че новият iPad Pro се показа по-добре, когато беше подложен на хоризонтално прегъване, само че отвесният напън въпреки всичко докара до известна дисторция на корпуса.

Въпреки забележимите провали при забележителните натоварвания, след отстраняването им iPad се върна съвсем в първичната си форма. Постоянната смяна на формата на корпуса изисква старания, доста по-големи от тези, с които таблетът се сблъсква при ежедневна приложимост. Оказа се също, че даже след рискови натоварвания, всички тествани iPad-и не престават да действат пълноценно, в това число и камерите и сензорния екран. Разбира се, по защитното стъкло се появиха пукнатини.

Въз основа на резултатите от теста, наподобява, че няма да има повтаряне на абсурда с огъването на iPad от 2018 година (BendGate). Нека си напомним, че тогава притежателите на някои iPad Pro 2018 се оплакаха, че устройствата се огъват даже и при естествена приложимост, в това число и когато се носят в чанта.

По-късно Apple поправя структурата и настоящето потомство таблети към този момент няма този проблем. Въпреки това, във всеки случай, специалистите не предлагат да съхранявате iPad под тежест в раница, защото това към момента крие риск от дисторция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР