Популярните от екрана и театъра Любомир Нейков и Димитър Рачков

...
Популярните от екрана и театъра Любомир Нейков и Димитър Рачков
Коментари Харесай

Рачков и Любо Нейков в нова драма

Популярните от екрана и театъра Любомир Нейков и Димитър Рачков замениха нормалните си комедийни функции и се превъплътиха в нови трагични облици за фотосите на кино лентата „ Христо “. Към тях се причислява и Юлиан Вергов, като тримата известни артисти споделят, че присъединяване им във кино лентата е същинско предизвикателство. На 28 септември в „ Дом на киното “ се състоя и премиерата на копродукцията на България и Италия, режисирана от Григор Лефтеров и Тодор Мацанов.

Филмът „ Христо “ споделя историята на едно бездомно момче, готово на всичко, с цел да има естествен живот. Успява да си откри работа и дом чартърен, само че макар че се труди интензивно, един ден е уволнен и е заставен още веднъж да заживее на улицата. В основната роля е младият гений Димитър Николов, който завоюва „ Златна роза “ Варна за ролята на Христо. В лентата вземат присъединяване още: Димитър Крумов, Юлиан Вергов, Стефан Мавродиев, Ирина Андреева и Павел Попандов.

Копродукцията „ Христо “ е притежател на десетки награди от български и интернационалните фестивали, измежду които шест номинации и три награди на Българската Филмова Академия в категориите „ Най-добър дебют ”, „ Най-добра основна мъжка роля ” и „ Най-добра поддържаща мъжка роля ”. Филмът е отличен и с премия на рецензията на интернационалния фестивал “Warsaw International Film Festival “, с огромната премия за най-хубав дебют на LET`S CEE (Vienna Film Festival) и “High Coast ” в Швеция, 2017 в категориите „ GRAND PRIX ” и „ Най-добър пълнометражен филм ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР