Популярните материали за лъжици най-често включват неръждаема стомана и сребро.

...
Популярните материали за лъжици най-често включват неръждаема стомана и сребро.
Коментари Харесай

Лесен начин да върнете предишния блясък на лъжиците си

Популярните материали за лъжици най-често включват неръждаема стомана и сребро. Тези принадлежности за хранене са издръжливи. Но те имат сериозен минус: потъмняват бързо и се оцветяват.

За да се предотврати сходно развиване на събитията, сребърните лъжици и приборите от неръждаема стомана би трябвало да се третират деликатно.

Но какво ще стане, в случай че материалът към този момент е потъмнял и се е оцветил?

За доста домакини ще бъде същинско изобретение, че могат да върнат истинския тип на приборите за хранене единствено за половин час.

Методът, който е разказан по-долу, е бърз, елементарен и необикновено ефикасен.

Как да приготвим примес за разчистване на лъжици?

Трябва да се подготви много огромна тенджера (за предпочитане такава, която в никакъв случай не се употребява за готвене). Налейте в нея два литра чиста вода.

Тенджерата се поставя на котлона. Веднага след началото на кипенето в течността се изсипват две супени лъжици сода и готварска сол.

Сместа е подготвена. Какво следва?

Все още не е нужно да сваляте тенджерата от котлона. Освен това, не би трябвало да изключвате печката (въпреки че е целесъобразно да намалите огъня до минимум).

Факт е, че лъжиците би трябвало да „ врат “, а не просто да лежат в горещата вода.
Ако спазвате диетата на 5-те супени лъжици, коремчето ви ще изчезне
Ако не попадате на подобаващи диети, постоянно възвръщате свалените килограми и други, то най-вероятно спазвате строги и нездравословни диети...
Прочети повече
Продължителността на " готвенето " би трябвало да бъде към 20 минути. След този интервал лъжиците би трябвало да се изплакнат с хладка вода, да се почистят с гъба и да се избършат с мека забрадка без власинки.

В резултат на това приборите за хранене още веднъж ще стартират да блестят, както преди.

Много домакини не са осведомени с този елементарен способ и постоянно избират да купят нови. Същевременно старите захабени принадлежности, дори  и здрави, се озовават на боклука, а кухнята получава чисто нови принадлежности, които след няколко месеца наподобяват по същия драматичен метод.

Правилната грижа за металните принадлежности ще удължи неведнъж живота им и няма да вкарва семейството в преразход.  На всички е известно, че цената на приборите, направени от първокласен материал е много висока. Не си заслужава да проявявате немарливост във връзка с грижата за тях.

За да не е мъчно почистването, добре е да отделяте време най-малко един път в седмицата, с цел да полагате по-сериозна грижа за приборите за хранене в дома. Така няма да постанова да прилагате по-крути ограничения.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР