Популярните болкоуспокояващи като ибупрофен и ацетаминофен намаляват съпричастността, притъпяват емоциите

...
Популярните болкоуспокояващи като ибупрофен и ацетаминофен намаляват съпричастността, притъпяват емоциите
Коментари Харесай

Болкоуспокояващите притъпяват и емоциите

Популярните болкоуспокояващи като ибупрофен и ацетаминофен понижават съпричастността, притъпяват страстите и трансформират метода, по който хората обработват информацията. Ацетаминофенът е съставна част в над 600 разнообразни медикаменти, най-известното от които е парацетамол.

Нов обзор на медицинските проучвания по тематиката допуска, че болкоуспокояващите имат влияние върху душeвността, което потребителите не допускат. Те блокират освен физическата болежка, само че и страстите.

Приемът на болкоуспокояващи медикаменти трансформира метода, по който мозъкът на хората обработва информация, метода, по който претърпяват страстите и по който реагират на прочувствени събития, откриват създателите. Когато дами одобряват ибупрофен и ацетаминофен, той понижава болката, породена от мъчителни събития, да вземем за пример изменничество. При мъжете се следи противоположната наклонност: те усещат по-силна прочувствена болежка, откакто одобряват същите болкоуспокояващи. Както дамите, по този начин и мъжете демонстрират по-ниско ниво на емпатия, откакто одобряват медикаментите. Други изследвания също свидетелстват за притъпяване на страстите по разнообразни способи. Когато гледат изображения с неприятно наличие, хората реагират по-умерено, което демонстрира понижена сензитивност. Хората, приемали парацетамол допускали и повече неточности при култивиране на информацията.

Авторите на проучването, оповестено в научното списание Policy Insights from the Behavioral and Brain Sciences,препоръчват регулаторите да преразгледат тези медикаменти и предизвестяват, че при хората, които страдат от меланхолия или мъчно изпитват позитивни страсти, болкоуспокояващите могат да имат негативен резултат.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР