Популярни личности като Брад Пит, Тейлър Суифт и Джулия Робъртс

...
Популярни личности като Брад Пит, Тейлър Суифт и Джулия Робъртс
Коментари Харесай

Инфлуенсъри или знаменитости?

Популярни персони като Брад Пит, Тейлър Суифт и Джулия Робъртс въодушевяват милиони хора по света. Техните големи общности от почитатели онлайн са привлекателни за марките, които желаят да доближат до аудиториите си. Доколко са подобаващи тези звезди за маркетинг акцията ви, има ли по-добри други възможности, с които да постигнете по-добри резултати? Като специалист в инфлуенсър маркетинга, ще ви дам повече информация.

Инфлуенсърите имат знания за продуктите, които промотират

Джъстин Бийбър е надарен артист с положително чувство за мода. Той има забележителен опит като актьор и може да даде скъпи препоръки на по-младите по отношение на облеклото. Брандове, които таргетират консуматори с интерес към поп музиката и модата, биха имали изгоди от Джъстин Бийбър в акцията си. Това обаче би имало по-малко влияние или даже би било отрицателно за марките, които работят на други пазари и с други демографии.

Ако сте стартъп или бранд, профилиран в избрана ниша артикул или услуга, по-добре се обърнете към инфлуенсър с знания в тази област. Те са построили доверие и съответност с почитателите си, които ще се окажат скъпи за вас.

Те са по-достъпни и евтини

Не е загадка, че рекомендациите на звездите са скъпи. Колкото по-известни са те, толкоз по-висока сума ще изискват. Докато огромните компании могат да си го разрешат, това е непостижимо за дребния бизнес и стартъпите. За благополучие, дребните играчи могат да популяризират посланията си, партнирайки си с инфлуенсъри, които прилягат на бюджета и таргет пазара им. Също по този начин е елементарно да стигнете до съглашение.

Инфлуенсър маркетингът е по-креативна тактика

Има няколко съществени разлики сред звездите и инфлуенсърите. Първите са по-разпространени в обичайните канали за връзка, а някои изобщо не са основали доста онлайн наличие. Освен това много известни персони нямат мощна връзка с почитателите си.

Инфлуенсърите са отделили време в построяването на марките си в YouTube и другите платформи. те схващат аудиториите си добре поради непрекъснатия разговор и ангажираност с тях. Така откриват надеждни взаимоотношения, което им дава доста преимущество при маркетингови акции. И най-после, те избират изобретателни тактики за разпространение на посланията, вместо да разчитат на рекламодателите и търговците.

Имат таргетирани аудитории

Все повече марки се употребяват от инфлуенсър маркетинга – съгласно световно изследване на платформите TopRank Marketing и Traackr 43% от интервюираните споделят, че си сътрудничат с инфлуенсъри, а други 57% възнамеряват да ги осъществяват в тактиката си в идващите 3 години.

Всеки подобен водач на мнение има характерна аудитория, чието доверие печели със шерване на мнение, потребно наличие и други. Ако един клиент има интерес към съответната тема на дадена персона, я следва, с което се образува и цяла общественост от хора със сходни желания.

***

Инфлуенсър маркетингът дава забележителен прогрес на марките, които имат потребност от ефикасни информационни механизми. Стартъпите и дребните компании, които имат потребност от повече фенове, само че не разполагат с доста средства, могат да заложат на по-евтините и ефикасни разновидности за привличане на потребителското внимание.

Рийд Дъшчър за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР