Популярни актьори и светски знаменитости са отказали да се подпишат

...
Популярни актьори и светски знаменитости са отказали да се подпишат
Коментари Харесай

Пореден удар срещу Явор Бахаров

Популярни артисти и всемирски звезди са отказали да се подпишат в отбрана на своя сътрудник Явор Бахаров, в опит да омилостивят районния съд в Разлог. Звездата от сериала " Стъклен дом “ е обвиняем за шофиране в нетрезво положение, откакто бе задържан на 8 февруари т.г. от полицията в Банско. Съдебния развой против Бахаров започва през лятото, а следващото съвещание на Районния съд в Разлог е планувано за 23 октомври, написа plovdiv24.com.

Адвокатът на Явор Бахаров – Денислав Асенов, е пробвал несполучливо да пропагандира известни артисти, които да напишат рекомендации в интерес на своя сътрудник. Куп известни имена от театъра и телевизионния екран са отказали изрично да се замесват в процеса и да вземат участие в подписка в негова отбрана. " При състояние, че това не му е първото нарушаване на закона, всеки опит да бъдат впрегнати артисти ще компрометира театралната колегия и ще настрои обществото против нас. Нито един сътрудник не се съгласи името му да бъде замесвано по какъвто и да е метод в правосъдния развой “, признава пред " Уикенд “ артист от София.

Явор Бахаров рискува присъда от 5 години затвор поради пиянската си изцепка в Банско, само че към този момент няма изгледи правосъдния развой против него да завърши скоро. Неговият юрист Денислав Асенов към този момент опита да компрометира служителите на реда и медицинските лица, с цел да измъкне известния си клиент от лапите на закона. На последното съвещание на съда в Разлог, извършено на 29 септември, бранителят на Бахаров, се усъмни в квалификацията на ченгетата в Банско, взели алкохолна проба с дрегер от артиста.

Адвокатът на Явор Бахаров пази тезата, че дрегера е бил механически нередовен. Според данните от следствието, звездата от сериала " Стъклен дом “ е имал 1,42 промила алкохол, а двете кръвни проби, оценени от химичката Росица Коевска, също удостоверяват сериозното количество алкохол в кръвта на артиста.

Бахаров обаче може и да се измъкне, в случай че съда в Разлог одобри, че бланката на талона за здравното проучване е със остаряла дата. Засега остава мистерия дали грешката е инцидентна, или още на 8 февруари Бахаров, по съвет на някой юрист, се е погрижил да се случи този гаф.

Съмненията на прокуратурата са, че фелдшерката от Филиала за незабавна здравна помощ в Банско Венета Сковарданова, която е взела кръвната проба на Явор Бахаров, съзнателно е попълнила бланка със остаряла дата.

Медицинското лице ще бъде разпитвано в съда в Разлог на идното съвещание, откакто не се яви в правосъдната зала на предното съвещание. Другият пропуск на следствието, употребен от юристите на Явор Бахаров, е че очевидците са били разпитвани от контрольор, а не от проверяващ служител на реда. Юристи разясняват, че жалкия опит на отбраната на артиста да го измъкне от наказване за провинението може да докара до противоположен резултат – против него да се настроят съдиите от Разлог.

" За всички е ясно, че Бахаров е карал солидно почерпен с алкохол и дрога – марихуана и кокаин. Десетки очевидци са го видели да форсира колата си и да криволичи с нея по улиците на препълнения с туристи Банско. Опитът да се трансферира виновността върху полицията и медицинските лица надали ще бъде посрещнат добре от съдиите в Разлог – въпреки всичко те се познават с магистратите “, разяснява пред " Уикенд “ правист с опит при сходни каузи.

Положението на Явор Бахаров се утежнява и поради обемистото му престъпно досие. През 2016 година той бе заловен да кара в нетрезво положение, само че тогава съдиите го пожалиха и му дадоха условна присъда от едвам 6 месеца с 3-годишен изпитателен период. Миналата пролет Бахаров бе задържан в центъра на София, откакто се сдърпа с служители на реда и със инцидентен минувач. Тогава минувачът забелязал, че артистът постанова с юмруци и плесници гаджето си Рая Пеева и опитал да се намеси, с цел да отбрани русокоската. Бахаров обаче му налетял, поради което пренощува в ареста и се снабди с присъда пробация за безчинство и неизпълняване на полицейски разпоредби. Тогава съдията от Софийския съд го предизвести, че в случай че се видят още един път в правосъдната зала, ще го вкара зад решетките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР