Популярната виртуална валута Bitcoin се раздели на две. Причината е

...
Популярната виртуална валута Bitcoin се раздели на две. Причината е
Коментари Харесай

Биткойн се раздели заради спор

Популярната виртуална валута Bitcoin се раздели на две. Причината е спор сред две групи последователи на криптовалутата, които имат разнообразни визии за нейното развиване, оповестява онлайн изданието CoinDesk, представено от vesti.bg.
Двете страни не можаха да реализират единодушие и по този начин към този момент с изключение на общоприетия Bitcoin, има и Bitcoin Cash. Въпреки името си, новата валута също е виртуална и работи на същия принцип. Тя обаче е несъвместима с истинския Bitcoin, тъй като употребява друг програмен продукт.

Оказва се обаче, че последователите на Bitcoin Cash са много по-малко от предстоящото. Затова процесът по разделянето лиши повече време и беше в допълнение занимателен от механически проблеми. Въпреки това, последователите на Bitcoin Cash считат, че последователно новата криптовалута ще бъде оценена от хората и ще увеличи цената си и известността си.

Bitcoin Cash няма да употребява новия програмен продукт Segwit2x, който пък ще е част от класическия Bitcoin. Вместо това прави други механически промени, които би трябвало да създадат валутата още по-сигурна, постоянна и бърза. И двете страни на разногласието настояват същото, само че общоприетият Bitcoin за в този момент има доста по-голяма поддръжка.

За да е още по-объркващо, Bitcoin Cash има цялата история на транзакциите на истинската платформа. Затова всеки, който има естествен Bitcoin, има същия брой виртуални пари и в Bitcoin Cash. Те обаче са налични единствено посредством виртуален портфейл, който ги поддържа и могат да се обменят на малко виртуални тържища, защото множеството не поддържат новата валута.

За в този момент всичко това не се отразява изключително на класическия Bitcoin. Цената му се намали с сред 5% до 7%, само че в следствие възвърне част от загубите. От тук нататък пазарът ще реши коя от двете криптовалути ще победи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР