Популярната туристическа скална формация Пунта Вентана в Пуерто Рико се

...
Популярната туристическа скална формация Пунта Вентана в Пуерто Рико се
Коментари Харесай

Силен трус в Пуерто Рико разруши известната забележителност Пунта Вентана

Популярната туристическа скална групировка Пунта Вентана в Пуерто Рико се срути след мощно земетресение от 5,7 по Рихтер през вчерашния ден, заяви Би Би Си, представена от offnews.bg. Скалната групировка, наподобяваща на дребен мост, е паднала в морето. 

Трусът нанесе вреди на доста къщи и прекъсна електрозахранването. Към момента няма сигнали за цунами, нито известия за жертви.

Според локалните Пунта Вентана е била една от най-големите забележителности. " Пунта Вентана се разпадна. Икона ни ще остане в паметта на всички ", написа в обява във Facebook Глидън Лопес, чиновник от пресцентър на съвета на Гуаянила.

Специалисти считат, че скалната групировка е била отслабена от по-слаби земетресения, които са съдействали за сриването ѝ. 

Пуерто Рико, територия на Съединени американски щати с към 3,2 милиона души, е разтресен от серия трусове от 28 декември. Земетресението в понеделник е най-силното до момента, декларират от Американския геологически институт. 

Карибският остров е уязвим на трусове. Островът към момента се възвръща от урагана Мария, който опустоши елементи от Карибите през септември 2017 година Само в Пуерто Рико се счита, че ураганът е умъртвил съвсем 3000 души и е предизвикал вреди в размер на 100 милиарда $.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР