Популярната общност за споделяне на снимки 500px, която се превръща

...
Популярната общност за споделяне на снимки 500px, която се превръща
Коментари Харесай

Популярният фото сайт 500px вече не е безплатен

Популярната общественост за шерване на фотоси 500px , която се трансформира в бизнес за лицензиране на изображения, се отдръпна от формата, който разрешава на хората свободно да споделят фотосите си с други консуматори.В раздела с постоянно задавани въпроси на уеб страницата, обновен тази седмица, компанията съобщи, че не разрешава опцията хората да качват или изтеглят фотоси, споделяни под лицензи за Creative Commons . Тази рамка разрешава на хората да споделят изображения без доста от нормалните ограничавания на авторското право, заради което лицензите на Creative Commons са толкоз потребни за уеб сайтове като Wikipedia, които разчитат на безвъзмездни приноси.
Някои от потребителите са съкрушени за смяната в Creative Commons наличието.

„Това са над 1 милион фотоси, лицензирани от Creative Commons. Просто изчезнали“, написа Джейсън Скот, който работи в Internet Archive, вместилище, което каталогизира Creative Commons изображения в публичния домейн. „Няма никакво предупреждение“, добави той в четвъртък, казвайки, че няма задоволително време архивът да направи копия.

Този ход идва на фона на огромни промени за 500px, уебсайт с милиони постоянно висококачествени и привлекателни фотоси. През последните години 500px прибавиха лиценз, който разрешава на фотографите да продават свои лични фотоси. През февруари Visual China Group , която ръководи фотографската компания Corbis, закупи 500px. На 1 юни компанията разгласи, че ще закрие личния си лицензионен бизнес на 30 юни в интерес на партньорство с лицензионния фото колос Getty Images. И предходната седмица тя увеличи своя вицепрезидент по тактиката Анета Филисяк до основен изпълнителен шеф.

„500px постоянно е бил и ще продължи да бъде ориентирана към поощряване, уважаване и възнаграждаване на невероятната фотография“, споделя Анета в изказване. „Непрекъснато работим за основаването на най-хубавото преживяване за нашите членове на общността“.

500px обаче не отговори на искане за коментар по отношение на последните промени.

В коментара за поддръжка уеб сайтът дава обещание: „Ще защитим активите на нашите сътрудници като премахнем Creative Commons изображенията от платформата“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР