Популярната демонстративна надпревара „Състезание на шампионите“ ще се проведе близо

...
Популярната демонстративна надпревара „Състезание на шампионите“ ще се проведе близо
Коментари Харесай

Състезанието на шампионите ще се проведе на лед през 2022 година

Популярната демонстративна конкуренция „ Състезание на първенците “ ще се организира покрай Северния полярен кръг през януари 2022 година, това оповестиха уредниците на конкуренцията.

We've raced on asphalt and gravel. But what if we unleashed the world's greatest drivers on snow and ice?

In January 2022, ROC heads to the north of Sweden for ROC Snow & Ice at Pite Havsbad.

Get ready for the ultimate driving challenge!
— Race Of Champions (@RaceOfChampions)
Състезанието, което се организира във формат групова фаза и директна елиминация събира най-големите звезди в света на моторните спортове за един уикенд, на шоу и занимания. Сред най-успешните състезатели в модерната история на конкуренцията е Себастиан Фетел, който има общо осем триумфа. Седем от тях са в „ Купата на нациите “, като в шест от тези победи той си партнира с Михаел Шумахер. Освен това, четирикратният международен първенец във Формула 1 има и един самостоятелен триумф, който завоюва на „ Олимпийския стадион “ в Лондон през 2016 година.

Освен Лондон, който с изключение на през 2016 семейства и през 2007 и 2008 на „ Уембли “, измежду домакините на „ Състезанието на първенците “ се отличават Париж (2004-2006), Пекин (2009), Дюселдорф (2010-2011), Банкок (2012), Барбадос (2014), Маями (2017), Рияд (2018) и Мексико Сити (2019). Освен това, Гран Канария семейства на цели 12 издания на конкуренцията сред 1992 и 2003, когато тя се организира на макадам.



Сега обаче тя ще се организира на сняг и лед по замръзналото на Балтийско море наоколо до шведския пристанищен град Пите Хавсбад, Швеция, който се намира на единствено 100 километра от Северния полярен кръг.

„ След като организирахме „ Състезанието на първенците “ на някои от най-престижните игрища в света като „ Птичето гнездо “ в Пекин, „ Стад дю Франс “ в Париж, „ Уембли “ и „ Олимпийски стадион “ в Лондон, за мен в този момент е огромна чест, че конкуренцията ще се организира в моята родна Швеция “, съобщи Президентът и съосновател на „ Състезанието на първенците “ Фредрик Йохансон.

„ Ние постоянно се стараем да създадем нови провокации пред най-големите водачи в света. В предишното, това бяха тесни писти събрани във футболен стадион, само че в този момент ще имаме опция да създадем по-дълга, по-широка и по-впечатляваща писта. Двудневното събитие ще е като нищо, което сме правили до в този момент и ще един от най-големите проби за контрола на колите от страна на водачите “, приключи Йохансон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР