Популярна радиоводеща от Би Би Си е починала миналата седмица,

...
Популярна радиоводеща от Би Би Си е починала миналата седмица,
Коментари Харесай

Водеща в Би Би Си почина от тромб след ваксиниране с АстраЗенека

Популярна радиоводеща от Би Би Си е умряла предходната седмица, откакто е получила кръвни съсиреци след имунизирането си с препарата на АсктраЗенека, заяви фамилията й.

Лиза Шоу, която е работила за Би Би Си Нюкасъл, е умряла в петък в Кралската болница Виктория в Нюкасъл, съобщи " Индипендънт ".

Смъртта на 44-годишнта майка на едно дете беше оповестена в неделя.

Семейството й съобщи, че тя е развила " мощно главоболие " седмица откакто си е сложила имунизацията, преди да се разболее съществено и да бъде лекувана от кръвни съсиреци.

Би Би Си удостовери, че правосъден доктор в Нюкасъл ще проверява гибелта й, откакто една от евентуалните аргументи е посочена като " затруднение след имунизация против вирус на Ковид-19 с АстраЗенека ".

Установена е връзка сред имунизацията и извънредно редки форми на кръвни съсиреци. Към днешна дата в Англия са приложени съвсем 35 милиона дози АстраЗенека, като са докладвани 332 случая на сериозна тромбоза и 58 смъртни случая.

В резултат на това на всички под 40 години във Англия се оферират различни ваксини против Ковид-19.

За хората на към 40 години рискът от съсиреци се прави оценка на едно на 100 000, а вероятността от гибел е към едно на милион.

Поради това английският медицински регулатор съобщи, че преимуществата от използването на имунизацията надвишават рисковете за множеството възрастови групи.

Вчера немски учени оповестиха, че може да са разкрили повода за образуването на кръвни съсиреци, свързани с имунизациите АстраЗенека и Джонсън и Джонсън.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР