Популяризирането на системата за качество при производството на вина със

...
Популяризирането на системата за качество при производството на вина със
Коментари Харесай

Популяризираме българското вино с 800 000 лева

Популяризирането на системата за качество при производството на виновност със Защитено географско напътствие (ЗГУ) и Защитено название за генезис (ЗНП) се планува по размер „ Информиране в страните членки “ от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш за интервала 2019-2023 година, оповестиха от земеделското министерство за Moreto.net.

Дейностите, които могат да се финансират по мярката, са свързани с участия и осъществяване на осведомителни акции, мероприятия, изложби, панаири, фестивали, конференции и други събития, които да промотират качествените виновност. Мярката е ориентирана и към запознаване на потребителите с виновната консумация на вино.

Приемът на планови оферти ще е в интервала 26-28 септември в това число, като заявки ще се одобряват в Централно ръководство на Държавна фирма „ Земеделие “. Определеният бюджет е 800 000 лв. , а оптималната стойност на един деклариран план може да бъде 200 000 лв.. Финансирането е до 80% от утвърдените и осъществени разноски.

Допустими претенденти по мярката са приети организации на производители на лозаро-винарски артикули и асоциации на организации на производители на лозаро-винарски артикули. Документи за присъединяване могат да подават и междупрофесионални организации по Закона за виното и спиртните питиета, професионални организации, работещи главно в лозаро-винарския бранш, както и публичноправни организации.

Договорите за даване на финансова помощ ще бъдат подписани до 31 декември 2022 година , а утвърдените за осъществяване действия и разноски, както и заплащанията по тях, следва да бъдат осъществени до 15 октомври 2023 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР