Популярен водещ, добър анализатор по външнополитически теми, заявява по национална

...
Популярен водещ, добър анализатор по външнополитически теми, заявява по национална
Коментари Харесай

Модерната криворазбрана цивилизация

Популярен водещ, добър анализатор по външнополитически тематики, декларира по национална телевизия, че "с това състезание Русия демонстрира, че въпреки всичко може да бъде и цивилизована страна ". По някаква нова мода у нас в мнения за Световното състезание по футбол се включват и лица отвън спортните среди. Няма неприятно. Но да се съмняваш в цивилизационното равнище на страната на Толстой или Достоевски е, меко казано, изхвърляне без потребност. В този подтекст по какъв начин да се разяснява надпреварата по надяждане с бургери, което в Съединени американски щати обичайно се провежда на национално равнище по случай 4 юли - Деня на независимостта?
Разбира се, че така наречен макдоналдс просвета и у нас се наложи навсякъде. Някои дори я свързват с другия мотив за поклонение - американската фантазия. Няма директна връзка, само че по какъв начин човек да не си спомни за чут диалог на прилежаща маса, където на неприемливо висок глас във към този момент обичайните ни заведения вид "американска сладкарница " жена споделя: "Научих се да върша чест конекшън с тези селяни от компанията им, с цел да съм хепи като стане оня дийл ". Дали е "криворазбрана цивилизация " или просто разследване от системата, която ни постановиха през последните най-малко две десетилетия? Отговорът надали е еднопосочен.
Факт безспорен обаче е, че даже "цивилизовани " люде изгубиха нюх за мяра, когато става въпрос за предходния брат Русия. Същите звучат толкоз слагачески пред новата ни "вечна дружба ", че на мислещите не им остана друго, с изключение на гнусливо да обръщат взор или да протягат ръка към отдалеченото. Те така и така знаят кой канал какво ще каже или ще премълчи по избрани тематики. Поназнайват това-онова и за непрекъснатите им коментатори. Онова за "хибридните войни ", които идвали единствено от Кремъл, даже не заслужава внимание, тъй като множеството зрели българи към момента помнят. Да им се промиват мозъците е дело нестабилно. При наследниците им - става. За вперилите без отдих погледи в мрежите няма проблем. За тях злото идва от Изток. За това способстваха и тези в действителност положителни анализатори, които, вписвайки се в условията на "новото време ", могат да се изненадват какъв брой чисти били съветските градове по време на международното. Било витрина, за която "не си заслужава да се изхарчат толкоз милиарди ", тъй като "какво ще стане след това "?
Народът ни е споделил, че да "плачеш на непознати гробища " не е добър избор. Не е "цивилизовано " един тип. Да му мислят руснаците. Техните огромни градове от дълго време са чисти и разнообразни. Единствено този, който не е бил неотдавна в Русия, може да се изненадва от нещо, което е естествена цивилизация. Това, че редица европейски столици от дълго време са в положения, които нямат нищо общо с положителната улична хигиена, няма по какъв начин да се дефинира като "заслуга " на Москва. А и за какво такава позиция да се разяснява от "политически правилните " наблюдаващи?
В тази връзка може да се обърне внимание и на това "цивилизационно " събитие, което сътвориха играещите в швейцарския народен тим по футбол косовари. Размахаха с ръце признатия за албански знак орел и даже си го сложиха на обувките, с които играха на международното в Русия. На всичкото от горната страна висши политици в Прищина взеха решение, че е доста патриотично да дадат заплати за погасяване на санкциите, които били наложени на "техните " играчи от швейцарската футболна федерация поради случката. Типична балканска "цивилизация ", която в случай че не се връзва с прокламирани "европейски полезности ", може да послужи за нагнетяване на настроения, които обслужват познати тъмни сили. Не единствено на Балканите. Дава им се публичност и се насърчават национализми, които другояче се назовават назадничави и несъвместими със "стратегическата ориентировка ".
Същата е историята и с тези хърватски футболисти, които "посветиха " успеха си над Русия на международното на Украйна и "Динамо "- Киев. Не че демонстрираха всеизвестен футбол, само че този път Бог беше хърватин. Тези играчи надали са чули, че неотдавна американският президент Тръмп назова Киев "един от най-корумпираните режими в света ", което, преведено на "цивилизационен " език, би трябвало да значи, че е вдигнал ръце от ръководство, което сее повече ненавист, в сравнение с търси пътища за излаз. Което към този момент намерено се признава от западни анализатори, каквото и да приказват в Киев. Работа на украинците е да си намират решенията, само че в случай че деликатно следиха по какъв начин обкръжаващите президентката на Хърватия Колинда Грабар-Китарович й бяха обърнали тил, до момента в който тя ликуваше при успеха на своя тим, облечена в хърватски футболен екип, би трябвало "цивилизационно " да се замислят. По-наблюдателните можеха да виждат и иронични усмивки.
Изводът, който може да се направи в "цивилизационен " жанр, е - по-кротко с думите и дейностите, каквито и страсти да се изживяват и колкото и патриотично да е сърцето, тъй като изменчивият свят, в който живеем, по този начин обръща палачинката, че може да се наложи да се заплаща висока цена за недомислени слова и действия. Примери в последно време дал Господ.
Струва си още веднъж да ни пуснат "Криворазбраната цивилизация ", с цел да се убедим, че "топлата вода " не е измислена в годините на демокрацията. А за реакциите на непознати експерти - да му мислят други. Защото и времената са други. Между другото, в Швейцария обмисляли смяна в закона за двойното поданство и повода била точно в проявата на косоварите, които са дирек в швейцарския тим по футбол. Глобите може да се заплащат от Прищина, само че деянията им са за сметка на Швейцария. Цивилизация!

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР