Популярен във Facebook въпрос: Какви са успокоителните, които Мутафчийски пие,

...
Популярен във Facebook въпрос: Какви са успокоителните, които Мутафчийски пие,
Коментари Харесай

Генерал Мутафчийски пази високо ниво, за останалите - не е сигурно

Популярен във Фейсбук въпрос: " Какви са успокоителните, които Мутафчийски пие, нуждая се от тях ". Действително, той се оправя напрегнато, за което надали комфортно седналата пред компютъра диванна рецензия нормално си дава сметка. Би било добре публиката, в случай че не нещо друго, в действителност да има въображение за комплицираната обстановка на генерала:
1) Налага се да дирижираш спешен щаб против пандемия в страна с разрушена здравна система
2) Налага се да бъдеш безапелационен за всеобща изолираност при население, привикнало да заобикаля разпоредбите по разбираеми аргументи, само че таман сега това не му прави добра услуга
3) Трябва да се движиш по фино въже, в което по едно и също време да обясниш ясно, че идва огромна заплаха, само че да го направиш и по този начин, че да не хвърлиш всички в суматоха. А това е въпрос на реторически умения, на обмисляне на думите и верния им асортимент - нещо, което владеят прекомерно малко хора и не владеят таман най-важните в страната. 
4) Даваш по няколко брифинга на ден, отговаряш на потока на съзнанието на Беновска, минаваш за многообразие през няколко телевизионни студиа, до момента в който през това време и заседаваш с властта за вземането на ограниченията.
5) През цялото време обаче би трябвало и да се информираш за ковид, да проучваш каква е обстановката в света, да следиш водещите медицински проучвания, политическите ситуации в най-засегнатите страни, да гадаеш статистики, да ги прилагаш върху тукашните условия, да отсяваш достоверни информации от недостоверни. И то на фона на цялата обществена претовареност, която имаш. 
Дълбоко се колебая, че всеки от критиците на Мутафчийски би запазил и половина от нужното самообладание, което показва към този момент повече от две седмици. Този човек беше заставен да изяснява за какво носел униформа, тъй като в действителност, става известно, съществуват  засегнати зрително хора, на които униформите им въздействат зле душевен и избират...какво? Да идва с тротинетка на конференция и предизвиква позитивното мислене с влогърски канал, правейки си селфи с щаба за инстаграм? Всъщност Мутафчийски с изключение на всичко изобщо не се държи като боен и в прорез с клишираната визия за военните има пребогато възприятие за такт и осмисляне на резултата на личните му думи. 
Не може обаче да се каже същото за всички останали актанти в преодоляването на рецесията. Финансовият министър Горанов към този момент провокира изцяло оправданата реакция на юристите, които желаят опрощение поради това, че бяха наречени маргинали, дружно с още куп свободни специалности. Да не приказваме, че върху Горанов от дълго време има и съмнения, че влага в думата " маргинал " състрадание към обществено изключените, т.е. на най-малко една четвърт от жителите.
За край Негово неолиберално величество Владимир Каролев пък ясно сподели нелепостта си, която по принцип прекомерно постоянно демонстрира, само че най-малко по безвреден метод за другите - в този момент след прибиране от Лондон отиде в Разлог, нарушавайки карантината и похвалвайки се даже в обществените мрежи за волните си разходки. Е, когато възпяваш от години минималната страна и твърдиш, че всичко се подрежда от невидимия пръст на пазара, а институциите са нужни дотолкоз доколкото да не му се месят, може и да помислиш по какъв начин тъкмо нулеви страни щяха да се оправят с пандемия. Може би както се оправи самия той с карантината.
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР