Популярен политик изрази своята гледна точка за поискания имунитет на

...
Популярен политик изрази своята гледна точка за поискания имунитет на
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Имунитетът на Бойко Борисов не е залог за редовен кабинет

Популярен политик изрази своята позиция за поискания имунитет на водача на ГЕРБ.

Имунитетът на Бойко Борисов не би трябвало да бъде залог за постоянен кабинет. Надявам се и имам вяра, че този кабинет ще бъде гласуван и ще стартират да се вършат измененията, за които всички чакаме – най-много правосъдната промяна, Шенген, еврозона, План за възобновяване и резистентност. Така заместник-председателят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " (ПП) Мирослав Иванов разяснява пред публицисти в Ямбол връщането на втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Нашата публична позиция е, че призоваваме господин Борисов да даде своя имунитет, защото има голямо напрежение в обществото и подозрение, че той е взел участие в едни или други незаконни действия. Считам, че това би трябвало да стане ясно на българските жители и би трябвало да има обективно следствие. С тази прокуратура мощно се колебая да е допустимо обективно следствие, тъй като казусът " Барселонагейт " е прочут от 2020 година, не е от през вчерашния ден ", сподели още той.

Иванов съобщи, че се надява скоро Иван Гешев да не бъде основен прокурор. " Но се надявам, че това няма да бъде едно конюнктурно решение. Надявам се на негово място да пристигна човек, който в действителност ще бъде въплъщение на прокуратурата като главен стожер на законността, и няма да бъде воден от ползи и политически игрички ", съобщи той по отношение на протичащото се в прокуратурата.

По думите му отговорността на Политическа партия е голяма в бъдещия кабинет и се чака сериозен отпор от политическите им съперници за устойчиво държавно управление. " Предполагам, че в обособените министерства ще има заложени бомби, които една по една ще стартират да изгърмяват. И цялата виновността ще се опитат да препишат на тъкмо този кабинет. Много е значимо българските гласоподаватели да осъзнаят тежестта на пропагандата, която шества из страната през последните няколко години ", сподели още Иванов, написа novini.bg. 

Според него президентът Румен Радев се е присъединил в една нетипична за президентската институция роля – интервенция в конституционните процедури за лъчение на постоянно държавно управление. " Цялата машина на държавния уред сега е под шапката на едноличната власт на президента, което е извънредно рисково за парламентарната народна власт. Назначил си е службите, сменя посланици, чиновници в администрацията и държавните сдружения ", сподели Мирослав Иванов. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР