Популярен европейски политик обяви, че войната няма да свърши скоро.Британският

...
Популярен европейски политик обяви, че войната няма да свърши скоро.Британският
Коментари Харесай

Джонсън: Има реална възможност войната в Украйна да продължи до края на 2023 година

Популярен европейски политик разгласи, че войната няма да свърши скоро.

Британският министър председател Борис Джонсън аяви, че има действителна опция войната в Украйна да продължи до края на идната година, съобщи БНР.  Изказването си Джонсън направи на конференция в Делхи,на работа в региона и разгласи, че посолството в Киев ще бъде отворено идната седмица.

Макар и Индия да не осъжда толкоз изрично Русия за дейностите ѝ, Борис Джонсън каза, че индийският му сътрудник Нарендра Моди ясно е декларирал, че Индия желае мир и " руснаците да изоставен Украйна ".

Джонсън съобщи, че Западът не може да стои пасивно и да следи експанзията на Путин. Той даде висока оценка на английските дипломати, останали на работа в региона и разгласи, че посолството в Киев ще бъде отворено идната седмица. заяви, че Западът не може да стои пасивно и да следи експанзията на Путин. Той даде висока оценка на английските дипломати, останали на работа в региона и разгласи, че посолството в Киев ще бъде отворено идната седмица.

От Министерството на защитата в това време потвърдиха, че изпращат в Полша танкове Challenger 2 в подмяна на танковете Т-72, които Полша ще прати на Украйна.

Това е в допълнение на английските бронетранспортьори, които непосредствено ще бъдат изпратени в Украйна, за което бе обявено по-рано.

Министърът на защитата Бен Уолъс се чака по-късно да заяви детайлности.

Борис Джонсън заяви в Индия още, че е действителна опцията войната да продължи до края на идната година, базирайки се на прогнозите на английското разузнаване.

Преди три дни английското разузнаване оповести, че идната фаза от нашествието евентуално ще е " война на безсилие " и ще продължи няколко месеца. Тогава беше направено догатката, че превъзходството в броя на съветските сили единствено по себе си евентуално няма да е решаващо против ожесточената украинска опозиция, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР