Популярен бранш у нас, който осигурява работа на много хора,

...
Популярен бранш у нас, който осигурява работа на много хора,
Коментари Харесай

Строители се опасяват от фалити и изтичане на кадри

Популярен отрасъл у нас, който обезпечава работа на доста хора, е на път да претърпи големи загуби.

Строителният отрасъл чака незабавно решение на казуса с индексацията на договорите за строителство поради покачващите се цени. Ако няма решение на страната, компаниите, изпълняващи обекти в сградното и инфраструктурното строителство, ще бъдат принудени от събитията да пристъпят към прекъсване на работа.

Секторът в страната е в доста тежка обстановка поради високите цени на материалите и неналичието на индексация. Това е извод от среща, провела се през вчерашния ден в община Златоград на КСБ и локални представители - Емил Хумчев, регионален шеф на Смолян, Николай Мелемов, кмет на Смолян, и Мирослав Янчев, кмет на Златоград.

Заради неналичието на индексация в града и района да бъдат спрени редица обекти. Такова е ситуацията и в цялата страна. Кметът на Златоград разяснява, че спомагателен проблем пред строителните компании в района е и неналичието на фрагменти, а със прекъсването на работата по обектите този проблем ще се задълбочи, защото служащите ще търсят претовареност отвън страната.

Кметът на община Смолян Николай Мелемов даде образец, че в общината към този момент има прекъснати контракти за строителство на обществени жилища. " Фирмите се отхвърлят, тъй като просто не могат да изпълнят обектите, без да има индексация. Това ни слага в комплицирана обстановка като възложители, защото не можем да осъществяваме планувани планове и ще понесем финансови корекции ", разяснява Мелемов, написа

Председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев съобщи, че управлението на Камарата работи по тематиката индексация от съвсем 1 година. И при започване на седмицата са изпратили писма с искане за срещи с премиера, ръководителя на Народното събрание, финансовия и районния министър и политическите партии. Исканията на Камарата са подкрепени от КРИБ и синдикатите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР