Популизъм, популизъм, популизъм. Тази думичка напоследък буквално извира отвсякъде. Кеф

...
Популизъм, популизъм, популизъм. Тази думичка напоследък буквално извира отвсякъде. Кеф
Коментари Харесай

Популизъм като от Чернобил

Популизъм, популизъм, популизъм. Тази думичка в последно време безусловно извира отвред. Кеф ти телевизия, кеф ти интернет, кеф ти радио. Пряко и преносно популизмът удря крепко.
Няма да ви занимавам със комплицирани теоритични дефиниции какво е популизъм. Ще дам единствено няколко образеца от последните дни, с цел да сте наясно. Ето ги:
Менда Стоянова – смятам, че партийните дотации са изчислявани вярно. Защо смята по този начин – тъй като се разпределяли пари за всички действителни гласове на парламентарни избори, без значение за кого са дадени тези гласове. Така си било от 2001 година, сподели Стоянова и с това внуши за какво няма нищо неправилно. Аз пък смятам, че това е една долна неистина, с цел да се оправдае заграбване на пари – на нашите пари!
Бойко Борисов – ние няма да пипаме налозите, само че ще ви натискаме да вдигате заплатите. В претендираща да е правова страна и страна-член на Европейски Съюз не може никоя държавна институция да споделя на частния бизнес какви заплати да дава на чиновниците си. Принудата бизнесът да заплаща повече би трябвало да е чисто пазарна – с цел да имаш качество на продукта, ти би трябвало качество на хората, а качеството при хората значи пари. И щом господин Борисов повтаря каква правова страна сме с непрекъснатите обществени приказки, че не се меси на правосъдната система, значи държавната насила да се подвигат заплати в частния бранш е...?!
Делян Пеевски – ще свалим Данък добавена стойност на храните, на медикаментите, на книгите. Казва го депутатът с три работни дни в 44-тото Народно заседание. Преценете в този момент дали това е популизъм, дали е неистина или ще стане.
И се чудите какво общо има това с Чернобил? Ами сетих се за първите реплики в нашумелия сериал на HBO. И те бяха следните (перефразирам) – всички знаем, че режимът ни лъже, само че когато бъдем засипвани с тонове и тонове неистини, изгубваме способността си да разграничаваме истината. Точно както и в този момент, в ерата на " свободния " достъп до информация...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР