Популизъм е цяла година да говориш как ще сменят системата,

...
Популизъм е цяла година да говориш как ще сменят системата,
Коментари Харесай

Люта кавга: Хекимян едва разтърва Сашо Симов и Маноил Манев заради партийните субсидии

Популизъм е цяла година да приказваш по какъв начин ще сменят системата, а 3-4 месеца бягаш от Народното събрание. Това съобщи в студиото на bTV депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по тематиката за намаляването на партийната дотация.

„ Не приказваме за диалози, за диспути. В момента има импортирано решение на Министерски съвет в Народното събрание като предложение за законопроект. Тук не става въпрос единствено за това да изказваш мнение, а да застанеш като политическа партия и да гласуваш “, атакува той представителя на Българска социалистическа партия Александър Симов, който също беше в студиото.

По думите на Симов, обаче, „ нищо обикновено, нищо редовно няма в прекъсването на дотациите “.

Двамата стигнаха до изострен спор, в който се прекъсваха и повишаваха звук.

„ Г-н Симов е най-неподходящият човек, който би трябвало да пази тази теза. Получава заплата от дотацията на партията като публицист в нейната телевизия “, съобщи Манев.

„ Вижте по какъв начин са заредени с опорни точки “, отвърна Симов. Двамата продължиха да се прекъсват и принудиха водещия Антон Хекимян да се намеси и да разпредели заслужено времето сред двамата политици.

„ Ние през днешния ден като политическа пиратка би трябвало да се занимаваме с тематиката за дотациите, тъй като Бойко Борисов и ГЕРБ видиш ли желае да сменя системата “, продължи остро Симов. Според него, предлагането за намаляването на дотацията е импортирано „ на инат “ от ГЕРБ.

„ Не става въпрос за на инат. Ние предлагаме това, което предлагахме и след референдума “, възрази Манев. „ Вижте кой пази системата сега. Вижте за каква партийна шизофрения става въпрос “, избухна той.

„ Никаква система няма да пазя. Не пазя нищо, което господин Манев фантазира “, съобщи социалистът.

„ Пред България има доста по-важни тематики. Колкото и да пищите в това студио, няма да измененията най-важния спор “, добави Симов. Според него, ГЕРБ била получила от Европейски Съюз пестник. Манов отвърна: „ Европейските избори са факт – ето кой получи шамарите “.

В разгорещения спор Пламен Христов от партия „ Воля “ едвам съумя да вземе думата. „ Ние нямаме насъбрани средства от предходни мандати на ръководство “, акцентира той.

„ Аз не считам, че би трябвало да се тормозим, че няма дотация. Явно е допустимо “, разяснява Христов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР