Популацията на птиците в Северна Америка е намаляла с една

...
Популацията на птиците в Северна Америка е намаляла с една
Коментари Харесай

Броят на птиците рязко намалява в САЩ и Канада

Популацията на птиците в Северна Америка е намаляла с една четвърт, т.е. с съвсем 3 милиарда екземпляра от 1970 година, сочат резултатите от проучване, представени от международните осведомителни организации.

Най-засегнати са полските птици, евентуално поради превръщането на ливади и прерии в аграрни земи, както и поради потреблението на пестициди, които въздействат върху цялата хранителна верига, убивайки насекомите. Но популацията на горските птици също е намаляла.

Деветдесет % от загубите са свързани с 12 фамилии птици, измежду които врабчетата, жълтите овесарки, коприварчетата, косовете и кадънките.

Тези данни подхождат на намаляването на популацията на птиците другаде, в това число във Франция, където Националната обсерватория за биоразнообразието регистрира, че броят на полските птици е намалял с 30 % от 1989 година до 2017 година

Настоящето проучване комбинира два източника на данни. Става въпрос първо за годишни данни, събирани напролет, по време на размножителния сезон от хиляди доброволци в сходство с еднакъв способ от 1970 година Вторият източник е от радари, които записват ятата птици по време на миграцията им нощем. Над половината от птиците в Северна Америка мигрират или към южната част на Съединени американски щати, или към Централна и Южна Америка.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. "Сайънс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР