Популацията на Хайнанските гибони, познати още като най-редките видове примати

...
Популацията на Хайнанските гибони, познати още като най-редките видове примати
Коментари Харесай

Най-редкият вид гибони в света очакват ново семейство в Южен Китай

Популацията на Хайнанските гибони, познати още като най-редките типове примати в света, постепенно се усили до 29, с помощта на напъните по залесяване в южната островна провинция Хайнан.

Гибоните, които са типични са джунглите на Националния естествен резерват Бауанлин, имат единствено четири фамилии, само че се чака да прибавят още едно в състава си, споделя представител на управата на парка, предава Радио " Китай ".

„ Открихме самка при обиколките си тази година, което значи, че най-вероятно ще станем очевидци на основаването на ново семейство ", сподели представителят. Той изясни, че фамилиите на гибоните нормално са формирани от един мъжки и два женски индивида, които притеглят нови възрастни маймуни към новото семейство.

През 50те години броят на хайнанските гибони е бил над 2000, само че спада внезапно през 80-те години поради несъразмерния лов и сеч на дървета.

За да ги избави от изгубване, локалното държавно управление основава упоменатия резерват и стартира да залесява интензивно региона. За миналите две десетилетия, там са били засадени близо 100 хиляди дървета. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР