Поправките в Закона за горивата, обсъдени от парламентарната Комисия за

...
Поправките в Закона за горивата, обсъдени от парламентарната Комисия за
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Има недобри практики на пазара на горива

Поправките в Закона за горивата, разисквани от парламентарната Комисия за надзор на сивия бранш и приходните организации сред първо и второ четене скараха ръководещи и съпротива. От Българска социалистическа партия упрекнаха болшинството, че посредством безредно законодателство са задължили преди година компаниите, продаващи бутилирана газ да създадат непотребни разноски за бутилки, които в този момент се оказват непотребни. Според левицата в текстовете, регламентиращи пълненето на бутилки, се отваря малка врата за продажба на безакцизен пропан-бутан за коли. От ГЕРБ и Обединени патриоти опровергаха изказванията с претекст, че новите правила за търговия с горива вкарват тежки наказания за контрабандата, задължават всички на пазара да се записват, дават опция и на дребните играчи да работят в конкурентна среда, наедно с огромните вериги и търговци на петролни артикули. С Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация, разговаряхме по тези тематики в " Още от деня ".

Има нерегламентирани практики и браншът е много болен. При тежка диагноза се изискват и по-тежки лекарства, метафорично обрисува обстановката Живодар Терзиев. " Има пробив в комерсиалните обекти. Дистрибутира се пропан-бутан с незаплатени акцизи ", уточни той
Живодар Терзиев, ръководител на Българска петролна и газова асоциация: Със сигурност има недобри практики на пазара, които разрешават реализацията на артикули на по-ниска цена, което става единствено с незаплатени Данък добавена стойност и акцизи.
Той акцентира, че бранителите на първичния текст на закона сега са неговите най-големи критици. По мотив тази трансформация Терзиев изрази мнение, че " когато един човек не желае да те чуе и причините са на друго равнище - политическо, причините на икономическата логичност бледнеят ".
Живодар Терзиев, ръководител на Българска петролна и газова асоциация: Малките и междинни търговци не вземат участие в нито една среща, когато приказваме за приходите или за буферите, които би трябвало да натрупа държавното управление, а участват единствено, когато би трябвало да се създадат отстъпки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР