Поправките в Закона за енергетиката се правят в Народното събрание,

...
Поправките в Закона за енергетиката се правят в Народното събрание,
Коментари Харесай

Борисов с позиция за искането на бизнеса за оставката на Теменужка Петкова

Поправките в Закона за енергетиката се вършат в Народното събрание, а не от Теменужка Петкова.

Така министър-председателят Бойко Борисов разяснява поисканата от бизнеса оставка на министъра на енергетиката Теменужка Петкова поради противоречивите ремонти в Закона за енергетиката, признати през вчерашния ден на първо четене.

„ Спорят за едни 45 млн. лева Едните споделят, че им се дължат, другите не. Не знам и не мога да бъда безапелационен. В рамките на днешния и утрешния ден, ние, и като партия, ще сме подготвени с решение за това какво да гласоподават депутатите в понеделник “, сподели още Борисов.

Вчера бизнесът изиска неотложно оставката на енергийния министър поради поправките в Закона за енергетиката, които уреждат изискванията и реда за възобновяване на суми на крайните консуматори от „ Булгаргаз “ЕАД.

Индустрията в България изрично упорства промишлените клиенти, присъединени към газопреносната мрежа и закупували газ от „ Булгаргаз “ ЕАД по двустранни контракти, да бъдат включени и в обсега на клиентите, на които ще бъдат възобновени средства за интервала от 1 януари 2020 г до 31 март 2020 година, а освен за интервала 5 август 2019 година – 31 декември 2019 година

"Именно през първото тримесечие следва да ни се възстановят 45 млн. лева ", написа бизнеса през вчерашния ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР