Поправките в конституцията на Русия, референдум за които ще се

...
Поправките в конституцията на Русия, референдум за които ще се
Коментари Харесай

Медии: Какво ще се промени в Русия?

Поправките в конституцията на Русия, референдум за които ще се състои на 1 юли, целят образуване на комфортна за жителите система на държавна власт и основават обществен вектор за развиване на страната по доста насоки. Това съобщи в онлайн полемика с читатели на "Росийская газета " Павел Крашенинников от работната група, подготвила конституционната промяна, препоръчана от президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, написа московският официоз.

Крашенинников изброява "много верни и нужни правила ", ориентирани по думите му към налично опазване на здравето, повишение на възпитателната функционалност на образованието в Русия, смяна на отношението към културата, даване на обществени гаранции и отбрана на правата на фамилията.

Проектът бе стартиран от Путин през януари. Текст, прибавен след това, му дава право на още два мандата след края на настоящия, изтичащ през 2024 година. Ако промяната бъде призната, 67-годишният държавен водач би могъл да остане на власт до 2036 година. Освен това измененията плануват да вземем за пример актуализиране на пенсиите и минималната заплата, а хетеросексуалният брак се дефинира като единствена форма на брачен съюз.

Опозиционният "Новая газета " обръща внимание на ред безсъдържателни и юридически "кухи " ремонти за отбрана на съветския език, религия в бога, почитание към труда или грижовно отношение към животните, които не водят до ни най-малки правни последствия и стават единствено за гигантските постери, окачени из улиците. А обществените ремонти за индексиране на пенсиите и минималните заплати "и без това са записани в настоящите закони ", написа вестникът.

Най-важната корекция естествено е за нулиране на президентските мандати, всички останали играят ролята на маскировъчна завеса. Мотивите са елементарни: за какво Путин желае да смени конституцията? За да не написа в конституцията, че жителите имат право да сменят президента, изяснява "Новая газета ".

Руска медия чака бедност и усилване на репресиите

Поправката, съгласно която съветското "национално право има приоритет над интернационалното ", съставлява "естествено продължение " на настоящите сега правила в Русия. Това декларират пред "Известия " членове на работната група, подготвила промяната.

Венецианската комисия към Съвета на Европа посъветва Москва да се откаже от тази самодейност и напомни съответните задължения, поети от Русия при нейното влизане в организацията, припомня изданието. "Тази оценка е с целесъобразен темперамент, по тази причина ще се вземе под внимание на последно място ", разясняват представени в него съветски политици и специалисти. "Според експерти обаче приемането на тази корекция може да стане нов претекст за антируски наказания ", добавя всекидневникът.

"В целия свят тече възобновяване на националния суверенитет. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и някои европейски страни интензивно се борят с диктата на Брюксел. Не може да се каже, че мощно се отклоняваме тук от общата наклонност ", споделя пред "Известия " съветският аналитик Алексей Чадаев.

"Независимая газета " разказва проектите на разнообразни групи от опозицията в Русия по отношение на идния плебисцит. Едни се афишират за протест на вота, други приканват своите симпатизанти да гласоподават "протестно " - срещу конституционните промени. Социалистическото публично придвижване "Ляв фронт " предлага и улични митинги, само че десницата няма подготвеност за неразрешени манифестации, отбелязва вестникът.

На фона на неналичието на експертна полемика по промяната в Русия на процедура няма и всеобщи митинги. Политически сили от разнообразни елементи на идеологическия набор анонсираха всеобщи митинги, само че като се изключи редките единични акции не се случва нищо, показва пред "Свободная преса " наблюдаващият Дмитрий Протасовски.

Владимир Путин: Провокация

"Липсата на манифестации, даже на апели за митинги може би се дължи на боязън от обвинявания, че се подлага на риск животът на хората ", счита аналитикът Евгений Романовски. Друга допустима причина съгласно него е "баналният инстинкт за самозапазване " на ред политици в Русия.

Съвсем неотдавна бяха формирани наказателни каузи против бореца с корупцията Алексей Навални и Николай Платошкин, лидер на придвижването "За нов социализъм ". Първият назова пропагандаторите в интерес на поправките "продажни лакеи ", а вторият подаде поръчка за единични митинги против тях, разяснява изданието.

Вчера завърши регистрацията на гласоподаватели за гласоподаване онлайн по конституционната промяна. Подадени са към 1,3 милиона молби, осведоми "Комерсант ".

Всекидневникът разказва и тестването на системата за електронно гласоподаване в двата района, където се предлага тази опция - Москва и Московска област. Пробите в петък минаха сполучливо, системата не бе разрушена и възможните хакери не получиха обещаната премия от 2 милиона рубли, се споделя в публикацията.

Московчани могат да получат пари, в случай че записват на уеб страницата mos.ru други хора, които да одобрят поправките в конституцията, цитира онлайн изданието "Медуза " известие на опозиционната телевизия "Дожд " от 16 юни.

Руски опозиционери организираха онлайн митинг

Репортер на "Дожд " откри в УотсАп чат, който всеобщо раздава на искащи да припечелят сим-карти и бази с персонални данни на възрастни поданици на Москва. За всеки регистриран на mos.ru акаунт там дават обещание по 75 рубли, а за всеки глас в интерес на конституционните промени - още 50, споделя електронният вестник.

На другия ден Кремъл назова следствието на малкия екран "абсолютни дивотии ", припомня "Медуза ". Сайтът разказва лични инспекции и обобщи: Чиновниците отхвърлят всичко - ние обаче проверихме техните причини и те не костват кой знае какъв брой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР