Поправките на македонската конституция, които трябва да бъдат ратифицирани, са

...
Поправките на македонската конституция, които трябва да бъдат ратифицирани, са
Коментари Харесай

Гърция: Изказванията на Заев са за пред домашната публика

Поправките на македонската конституция, които би трябвало да бъдат утвърдени, са в сходство с Преспанския контракт сред Скопие и Атина, заяви неназован източник от гръцкото държавно управление пред държавната организация АНА-МПА късно вечерта в сряда, написа електронното издание на вестник Kathimerini.
Промените в Основния закон на Македония са част от изискванията, включени в съглашението сред Атина и Скопие от юни, с което би трябвало да бъде комплициран завършек на траялия десетилетия спор за името сред двете страни, съобщи организация Фокус.
По думите на източника, главният източник на разногласия – параграф 3 от член 49, в който се приказва за „ македонски народ, живеещ в прилежащите страни “ е изменен на „ диаспора “, по сходство на член 108 от гръцката конституция.
Ето за какво, това кореспондира с духа и предписанията на Преспанския контракт, процеса за ратификацията на който продължава.
Същият източник е декларирал, че редките „ злополучни мнения “ на македонския министър председател Зоран Заев са направени от него, с цел да се хареса на домашната си аудитория и с цел да завоюва поддръжка за съглашението. Но, добави той, неговата поддръжка за Преспанския контракт продължава да е същата.
Финалният текст на четирите конституционни ремонти беше импортиран за ратификация в македонския парламент в сряда и се чака гласуването да е в средата на януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР