Поправката в ЗЗО, с която се регламентира при предсрочно освобождаване

...
Поправката в ЗЗО, с която се регламентира при предсрочно освобождаване
Коментари Харесай

Приеха поправката в ЗЗО на първо четене, след три дни – и на второ

Поправката в ЗЗО, с която се регламентира при предварително освобождение на шефа на НЗОК подуправителят да ръководи до избор на нов шеф без да има период, в който да се случи това, беше призната от народните представители на първо четене.

Желанието на вносителя проф. Костадин Ангелов да бъде призната през днешния ден и на второ четене не беше задоволено. От „ ИТН “ обявиха, че ще внесат предложение сред двете четения на законопроекта, в закона да бъде записан период за времето, в което може да ръководи подуправителя. Депутатите проф. Андрей Чорбанов и Тошко Йорданов не одобриха обяснението, че оптималният период на ръководство на подуправителя е до приключването на мандата на определения шеф, който е бил освободен предварително. Те не одобриха и предлагането на проф. Ангелов тяхното искане да бъде вкарано като ново предложение в Народното събрание дружно с нова корекция в ЗЗО, която следва да бъде импортирана от ГЕРБ.

Поведението им беше наречено от депутата от ПП-ДБ доктор Александър Симидчиев „ политически тероризъм “, защото от 13 юли до приемането на смяната на второ четене, сегашният подуправител доктор Йорданка Пенкова няма право да подписва никакви документи.

В последна сметка депутатите взеха решение срокът сред първо и второ четене на изменението на Закона да е три дни.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР