Поправката беше одобрена от 322 депутати, а срещу нея гласуваха

...
Поправката беше одобрена от 322 депутати, а срещу нея гласуваха
Коментари Харесай

След Съдбовния Ден Обратът За Брекзит Е Тотален!

Поправката беше утвърдена от 322 депутати, а против нея гласоподаваха 306 депутати. Тя цели да даде повече време на парламентаристите да дебатират в елементи съглашението за Брекзит, контрактувано сред Борис Джонсън и Европейски Съюз, без да има риск да се стигне до Брекзит без договорка на 31 октомври, в случай че тези парламентарни диспути не са завършили до тогава.

Това де факто значи, че през днешния ден английският парламент няма да гласоподава дали да утвърди или не постигнатото от Джонсън с Европейски Съюз съглашение.

Според признат от депутатите по-рано тази есен закон, Джонсън е длъжен в този момент да изиска от Европейски Съюз отлагане на датата за Брекзит, в случай че до края на днешния ден, 19 октомври, английският парламент не е одобрил договорката за Брекзит. Според закона Джонсън би трябвало да изиска отлагане от 31 октомври за края на януари следващата година, т.е. с три месеца.

Снимка: Българска телеграфна агенция

Британският министър председател Борис Джонсън удостовери през днешния ден в английския парламент решимостта си да изведе страната си от Европейски Съюз на 31 октомври, както е планувано, предадоха международните организации.

Джонсън съобщи, че няма да договаря с Европейски Съюз за пролонгация на Брекзит. Премиерът акцентира това, откакто по-рано през днешния ден английските депутати му нанесоха удар, приемайки законодателна корекция, която отсрочва парламентарния избор по договорката за Брекзит, контрактувана от Джонсън с Европейски Съюз. Премиерът изрази страдание, че този исторически избор, очакван за през днешния ден, не се е състоял.

" Аз, както и преди съм уверен в това, че най-хубавият вид за Обединеното кралство и за цяла Европа е Брекзит при изискванията на новата договорка, който да се реализира на 31 октомври ", съобщи министър председателят.

" Няма да договарям с Европейски Съюз за пролонгация ", добави той. " Ще кажа на нашите другари и сътрудници в Европейски Съюз тъкмо това, което споделих на всеки различен в последните 88 дни, през които съм министър председател - ново бъдещо отлагане на Брекзит би било неприятно за страната, неприятно за Европейски Съюз, неприятно за демокрацията ", сподели Джонсън.

Лидерът на английските лейбъристи Джереми Корбин пък съобщи, че Джонсън би трябвало да се подчини на признат по-рано тази есен закон, който го принуждава да изиска от европейците пролонгация на Брекзит с три месеца, т.е. до края на януари следващата година, в случай че до края на днешния ден договорката за Брекзит не бъде гласувана в английския парламент.

Бившата английска министър-председателка Тереза Мей, чиято договорка за Брекзит беше отхвърлена три пъти от Народното събрание, сподели, че поддържа съглашението, контрактувано от нейния правоприемник Борис Джонсън, съобщи по-рано Асошиейтед прес.

Мей съобщи пред депутатите, че имала " отчетливо чувство за дежа вю ", до момента в който Народното събрание обсъждал дали да поддържа договорката на Джонсън за Брекзит.

Споразумението, контрактувано от Джонсън, е сходно с това на Мей в някои връзки, само че по друг метод урежда запазването на отворена граница сред Ирландия и английския регион Северна Ирландия.

Мей сподели, че Народното събрание би трябвало да утвърди договорката и да разреши на Англия да напусне Европейския съюз на 31 октомври. По думите й " хората желаят сигурност в живота си ". " Ако желаете тази страна да върви напред, тогава гласувайте за договорката през днешния ден ", съобщи тя.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР