Поправката беше одобрена от 322 депутати, а срещу нея гласуваха

...
Поправката беше одобрена от 322 депутати, а срещу нея гласуваха
Коментари Харесай

От Сега! Ето Присъдата За Брекзит!

Поправката беше утвърдена от 322 депутати, а против нея гласоподаваха 306 депутати. Тя цели да даде повече време на парламентаристите да дебатират в елементи съглашението за Брекзит, контрактувано сред Борис Джонсън и Европейски Съюз, без да има риск да се стигне до Брекзит без договорка на 31 октомври, в случай че тези парламентарни диспути не са завършили до тогава.

Това де факто значи, че през днешния ден английският парламент няма да гласоподава дали да утвърди или не постигнатото от Джонсън с Европейски Съюз съглашение.

Според признат от депутатите по-рано тази есен закон, Джонсън е длъжен в този момент да изиска от Европейски Съюз отлагане на датата за Брекзит, в случай че до края на днешния ден, 19 октомври, английският парламент не е одобрил договорката за Брекзит. Според закона Джонсън би трябвало да изиска отлагане от 31 октомври за края на януари следващата година, т.е. с три месеца.

Бившата английска министър-председателка Тереза Мей, чиято договорка за Брекзит беше отхвърлена три пъти от Народното събрание, сподели, че поддържа съглашението, контрактувано от нейния правоприемник Борис Джонсън, съобщи по-рано Асошиейтед прес.

Мей съобщи пред депутатите, че имала " отчетливо чувство за дежа вю ", до момента в който Народното събрание обсъждал дали да поддържа договорката на Джонсън за Брекзит.

Споразумението, контрактувано от Джонсън, е сходно с това на Мей в някои връзки, само че по друг метод урежда запазването на отворена граница сред Ирландия и английския регион Северна Ирландия.

Мей сподели, че Народното събрание би трябвало да утвърди договорката и да разреши на Англия да напусне Европейския съюз на 31 октомври. По думите й " хората желаят сигурност в живота си ". " Ако желаете тази страна да върви напред, тогава гласувайте за договорката през днешния ден ", съобщи тя.

Припомняме, че десетки хиляди стачкуваха през днешния ден в Лондон против Брекзит, до момента в който депутатите обсъждаха новото съглашение на премиера Борис Джонсън с Европейски Съюз за излизане на Англия от Евросъюза.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР