Поправката Артекс, която спаси небостъргача Златен век и бе в

...
Поправката Артекс, която спаси небостъргача Златен век и бе в
Коментари Харесай

Поправката Артекс може да спаси още един небостъргач

Поправката " Артекс ", която избави небостъргача " Златен век " и бе в основата на съмненията за търговия с въздействие в абсурда " Апартаментгейт ", може да избави още една висока постройка в София - 113 метровата I Tower.

Миналата седмица Върховна административна прокуратура разпореди инспекция на строителството след медийна обява, че I Tower в центъра на столицата се строи при изтекло позволение за градеж, а зад инвестицията стои хазартният необут Васил Божков, против който има повдигнати 18 обвинявания. Божков не попада на никое място съгласно формалните данни за благосъстоятелност на вложителя. Очаква се постройката на столичния площад " Македония " да приюти първия у нас петзвезден хотел на американската верига Мarriot.

Прокуратурата не показва в коя медия е обявата, само че в нея се твърди, че разрешителното за градеж на небостъргача е от 28.09.2012 година и би следвало да е изтекло след 5 години, тъй като няма данни да е презаверено. В информацията се акцентира още, че основният проектант на София Здравко Здравков на два пъти е дал позволение за значително изменение на капиталовия план - на 07.03.2017 година и 08.02.2019 година макар неналичието на годно позволение за градеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР