“Поправи се едно прибързано решение, коментира той, като подчерта, че

...
“Поправи се едно прибързано решение, коментира той, като подчерта, че
Коментари Харесай

Политологът Св. Малинов: Радев и парламентът не са заровили томахавката след ветото за следствието

“Поправи се едно преждевременно решение ”, разяснява той, като акцентира, че към въпроса се прибавят и концепциите за смяна на Конституцията за промяна на прокуратурата.

 

“Президентът и Народното събрание не са заровили томахавката ”, счита Малинов. Според него ветото на Радев и решението на Народното събрание да го одобри е резултат на съвпадане.

 

“Ветото изигра хубава роля в този случай ”, акцентира политологът.

 

Светослав Малинов обаче съобщи, че е обезпокоен от това, че липсват плановете за промяна на прокуратурата с промени в Конституцията. “Май единствено Движение за права и свободи са дали своя план ”, изясни Малинов и добави, че това не е носи положително чувство. Според него другите политически сили не наподобяват доста готови да предложат промени в главния закон.

Според политолога има два разновидности за развиване на обстановката, когато всички оферти бъдат подготвени. Единият вид е те да се комбинират, което ще отнеме най-малко 6 месеца. Другият е другите разновидности да влязат за разискване, като се даде превес на един от тях.

 

Светослав Малинов прикани също Висш съдебен съвет да не отваря процедура за избор на нов основен прокурор, тъй като репутацията му е повредена, а и мандатът му е изминал от дълго време. Той сподели също, че не трябва да се спекулира, че това решение е наложено от политиците на правосъдната власт
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР