***Попово. Президентът Румен Радев ще присъства на откриването на новата

...
***Попово. Президентът Румен Радев ще присъства на откриването на новата
Коментари Харесай

Къде, какво в страната

***
Попово.
Президентът Румен Радев ще участва на откриването на новата индустриална база за тапицирана мебел „ Завод 3 ".

***
София.
В църквата „ Св. София " в столицата вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие паметна плоча, отдадена на Деня на българо-унгарското другарство.

***
София.
От 08.55 часа ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев ще посрещне ръководителя на Камарата на депутатите на Гърция Николаос Вуцис, който ще произнесе малко слово преди началото на пленарното съвещание.

***
София.
От 09.00 часа ще се организира постоянното пленарно съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа министърът на правораздаването Цецка Цачева привиква изключително съвещание на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система.

***
София.
От 10.00 часа, в Народното събрание, ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев и гръцкия му сътрудник Николаос Вуцис ще създадат изказване пред медии след срещата сред двамата. От 10.15 часа Николаос Вуцис ще постави венец пред паметника на Незнайния войник, а по-късно гостът и ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев ще посетят храм-паметника „ Свети Александър Невски ".

***
София.
От 08.30 часа в зала „ Сердика " на „ София Хотел Балкан ", бизнесът и синдикатите ще разискват стопанската система и растежа на приходите. Домакини ще бъдат президентите на двата синдиката - Пламен Димитров и Димитър Манолов.

***
София.
От 09.00 часа 2-ри състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Е. Милев, Л. Лазаров и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 09. 30 часа 4-ти състав на Административен съд - София ще организира първо съвещание по делото, формирано по тъжба на ИК „ ЗА ЗЕЛЕН МЛАДОСТ " против решението на СОС да отхвърли настояването на жителите на „ Младост " за осъществяване на референдум против презастрояването в региона.
***
София.
От 09.30 часа, в хотел „ Кристъл Палас " (ул. „ Шипка " 14), Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), взаимно с Британското посолство в София и фондация „ Ханс Зайдел " България, провеждат интернационален експертен конгрес „ Интернет и трафик на хора: Механизми, противопоставяне и предварителна защита ".

***
София.
От 09.30 часа в зала „ Конферанс 5 " на парк-хотел „ Москва " ще бъде открита Осмата югоизточна европейска конференция по муковисцидоза. Събитието ще стартира с кръгла маса, тематиката на която е „ Проблеми, решения и положителни лекарски практики при лечението на муковисцидозата в България ". От 11.30 часа ще се организира конференция, на която ще бъде споделено мнението, до което са достигнали специалистите, участващи в кръглата маса, по отношение на спазването на Европейския стандарт за лекуване на муковисцидоза в България.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Н. Цвятков, на който е повдигнато обвиняване обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 09.30 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Ш. Ахмед, Т. Димитров и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа заместник-министъра на труда и обществената политика Зорница Русинова ще открие информативен ден на Управляващия орган на оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Равни шансове ". Събитието ще се организира в зала „ Пресцентър " на Министерство на труда и обществената политика.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Р. Чолов и П. Иванова, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа в постройката на Министерство на вътрешните работи министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще награди с почетното отличие „ За героизъм и заслуги " - II степен шефа на РДПБЗН комисар Георги Пармаков. Отличието се връчва за реализирани високи професионални резултати при потушаване на огнената буря в региона на Кресна.

***
София.
От 11.00 часа в Малката зала на конферентен център „ Венус " (бул. „ Княз Ал. Дондуков " №9, ет. 2) Държавна организация „ Електронно ръководство " и Централната изборна комисия ще показват плана за отдалеченото електронно гласоподаване.

***
София.
От 11.00 часа омбудсманът Мая Манолова ще регистрира втората година като народен публичен бранител. Събитието знаково ще се състои пред централното ръководство на „ Топлофикация София " ЕАД - кв. „ Борово ", ул. „ Ястребец " № 23 Б.

***
София.
От 11.00 часа в в зала „ Родопи " на Интер Експо Център ще се състои конференция във връзка учредяването на Национална камара на автосервизите в България (НКАБ).

***
София.
От 11.00 часа във фоайето на НДК ще се организира полемиката „ Културно завещание в риск ".

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Б. Митев, И. Димитров и И. Христов, на които са повдигнати обвинявания за изнудване.

***
София.
От 11.30 часа в Министерството на здравеопазването ще се организира брифинг, на който ще бъдат показани измененията в правилника за активността на Център „ Фонд за асистирана репродукция ".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция, Българска национална асоциация „ Активни консуматори " ще показа резултатите от лабораторните изпитвания на известни марки краве масло в България.

***
София.
От 12.30 часа, в зала „ Родопи " в Интер Експо Център ще се организира взаимна конференция на Съюза на българските автомобилисти (СБА) и Българската федерация по авто спорт (БФАС).

***
София.
От 13.00 часа 13-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Х. Василев, С. Върбанова и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 13.30 часа 28-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото против
Светла Пиралкова (сключване на неизгодна сделка).
***
София.
От 14.00 часа в Зала 5 на Столична община Силвия Христова - ръководител на непрекъснатата комисия по архитектура и градоустройство, и Главният проектант на София Здравко Здравков провеждат показване на плана на Закон за изменение и допълнение на Закона за устройството и застрояването на Столичната община пред общинските съветници.

***
София.
От 14.00 часа в Дома на Европа ще се организира годишна национална конференция под мотото „ Предприемачеството: Път към положителна смяна ".

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против В. Марков, М. Минчев и И. Иванов, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против А. Николов, В. Дочева и други, на които са повдигнати обвинявания за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 17.00 часа в Галерия „ Лик " ще бъде показана изложбата „ Корона " - серия от картини и миниатюри на художника Роман Гуманюк на тематика шахмат.

***
София.
От 18.00 часа в 65 публика на Софийски университет „ Св. Климент Охридски " ще се организира среща - полемика „ Възможно ли е да спрем машината за неравноправие? ", проведена от Фондация „ Фридрих Еберт " и Гражданска самодейност „ За обективни налози ".

***
София.
От 18.00 часа в изложба „ Арте " ще бъде показана галерия живопис на Кънчо Кънев с почетното присъединяване на Маргарита Пуева.
***
София.
От 18.30 часа в зала „ проф. Асен Златаров " на Национален дом на науката и техниката ще бъде показана книгата „ Корупционната България. ТОМ II. 1997-2005 " с създатели Едвин Сугарев, Христо Христов и Красен Николов.

***
София.
От 19.00 часа в Камерна зала „ България " ще се състои концерт „ Божествената естетика на Барока " на Вокален състав „ Импресия ".

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „ Перото " ще бъдат показани книгите „ Краят на една ера " и „ Любов на площада " от Владимир Левчев.
***
София.
От 20.00 часа сръбският поп артист и композитор Желко Йоксимович ще показа за първи път у нас новия си театър „ DVA SVETA ".

***
Белослав.
От 17.00 часа в в НЧ „ Съзнание 1926 " ще се организира концерт в чест на 20-годишния празник на Група за достоверен фолклор и традиции „ Нашенки " с живописен началник Милена Чакърова-Петкова.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Югозападния университет „ Неофит Рилски " ще се организира кръгла маса на тематика „ Перспективи пред кестеновите насаждения в региона на Брежани и община Симитли " и разкриване на галерия от пленер „ Живопис " 2017.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският консултант от Политическа партия ГЕРБ Станислав Иванов ще организира приемна за жители в офиса на партията на ул. „ Георги Бенковски " №1.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция с присъединяване на проф. Анелия Клисарова, член на парламентарната комисия по обучение и просвета и народните представители от Българска социалистическа партия, определени от Великотърновския район. Темата на конференцията е обвързвана с проблемите и провокациите в образованието.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „ П. Р. Славейков " ще се организира Творческа вечер на писателя Владимир Зарев.

***
Враца.
От 16.30 часа в дребната зала на Художествена изложба „ Иван Фунев " ще се организира среща с Юлия Пискулийска - публицист, публицист и стихотворец.

***
Габрово.
От 14.00 часа в Ритуалната зала на общинската администрация ще се организира среща-дискусия на тематика „ Развитието на района посредством рационализация на образованието ".
***
Девин.
Фестивалът " Чуйте Девин " ще се организира за първа година.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Концертната зала на Младежки център - Добрич ще се състои юбилеен концерт на Хор „ Лира " към Дом за остарели хора - Добрич с диригент Атанас Генчев. Концертът е във връзка 10 години от основаването на хора.
***
Кърджали.
От 17.00 часа в конферентната зала на хотелски комплекс „ Арпезос " ще бъде показана книгата на Красимир Узунов „ Азъ служихъ при Дранговъ ".

***
Кърджали.
От 18.00 часа на площад „ Освобождение " елитните гвардейски елементи ще показват и зрелищният театър „ Искри ", който съчетава ексцентрични боеви хватки, придвижвания с и без оръжие и отдаване на респект към бойните флагове и героите, отдали живота си за свободата и независимостта на България. Събитието е във връзка 105 години от освобождението на Кърджали.

***
Кърджали.
От 19.15 часа на площад „ Освобождение " ще се организира Тържествена заря - инспекция по случай 105 години от Освобождението на града.

***
Луковит.
От 10.30 часа Областен информативен център - Ловеч провежда открита приемна на тематика „ Предстоящи благоприятни условия до края на 2017 година ".
***
Монтана.
От 14.00 часа МИКЦ Монтана и Фондация за развиване на цивилен начинания ще проведат образование на младежи сред 16 и 29 години на тематика „ Заедно против антициганизма в България ", което се осъществя в границите на план, изпълняван от ФРГИ и финансиран от Европейски Съюз.

***
Перник.
От 11.00 часа ще се организира конференция на Вътрешна македонска революционна организация - Перник, в която ще взе участие заместник-председателят на партията и депутат в 44-ия парламент от ПГ „ Обединени патриоти " Атанас Стоянов.

***
Плевен.
От 11.00 часа в парк-хотел „ Кайлъка " ще бъде открита железопътна конференция за достиженията в железопътното инженерство на тематика „ Чудеса на релси ".

***
Пловдив.
От 11.00 часа, в Палата № 7 на Международния панаир в Пловдив, заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски ще показа особено пощенско-филателно издание, основано да показва България в Световната филателна галерия в Бразилия от 24 до 29 октомври.

***
Първомай.
От 16.30 часа в Залата на Общински съвет Първомай ще се организира кръгла маса на тематика „ Ние, родителите ".

***
Русе.
От 11.00 часа в „ Канев Център " ще бъде открит българо-румънски трансграничен конгрес „ 10 години участие в Европейски Съюз: бъдещи вероятности ".

***
Русе.
От 18.30 часа, в зала „ Княз Александър I " на Историческия музей, учени от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей към Българска академия на науките ще показват свои книги.

***
Сандански.
От 11.00 часа в постройката на Община Сандански заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев ще участва на формалното сключване на меморандум сред Община Сандански и Национална компания „ Индустриални зони " за построяването на индустриална зона при с. Дамяница.

***
Сливен.
От 11.00 час в офиса на Политическа партия ГЕРБ - Сливен ще се организира конференция на управлението на партията. Ще се разясняват настоящи тематики за града и общината.

***
Сливен.
От 11.15 часа в офиса на ДБГ ръководителят на партията Делчев и общинският ръководител на ДБГ доктор Нина Борова ще дадат конференция.

***
Сливен.
От 17. 00 часа в Регионална библиотека „ Сава Доброплодни " ще бъде показана втора част на книгата „ Апостола на българите " на Желяз Кондев.

***
Сливен.
От 18.00 часа в зала „ Сирак Скитник " ще бъде открита изложбата „ Йордан Кювлиев. Реконструкция " във връзка 140 години от рождението на живописеца.

***
Смолян.
От 18.00 часа Васил Найденов ще изнесе концерт в зала 1 на РДТ „ Николай Хайтов " за Празника на града.
***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески " ще бъде открита ретроспективна галерия живопис на художника Димитър Борисов Дачев (посмъртно).

***
Хасково.
От 09.30 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на ръководителя на Движение " България на жителите " Димитър Делчев.

***
Хасково.
От 16.00 часа в в Голямата зала на Оперативна програма „ Младежки център " - Хасково съдружие FLM ще прожектира селекция от студентски късометражни филми като част от благотворителната акция „ Нека да помогнем на едно българско семейство ".

***
Шумен.
От 10.30 часа, в залата на Диагностично-консултативен център I, Регионална здравна инспекция- Шумен провежда акция „ Изграждане на здрави кости при деца и юноши " във връзка със Световния ден за битка с остеопорозата - 20 октомври.

***
Шумен.
От 9.00 до 12.00 часа с разнообразни начинания в ППМГ " Нанчо Попович ", ПГПЧЕ " Никола Вапцаров " и Второ главно учебно заведение " Д-р Петър Берон " продължава празничната стратегия за Деня на българо-унгарското другарство.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 203 в общината ще се състои съвещание на Постоянната комисия „ Бюджет и финанси ".

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 203 в общината ще се състои съвещание на Постоянната комисия „ Териториално развиване и селищно устройство ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР