Попитате ли представители на трите основни области в науката от

...
Попитате ли представители на трите основни области в науката от
Коментари Харесай

От какво е направено човешкото тяло?

Попитате ли представители на трите съществени области в науката от какво се състои човешкото тяло, най-вероятно ще получите отговори, звучащи като нелепост. От вода, ще каже биологът, като това може да изненада незапознатите възпитаници, очакващи да са направени от нещо по-солидно.

Кислород, ще каже химикът, поставайки въпроса в още по-непонятни за множеството хора среди на познанието.

От нищо, ще каже физикът, спечелвайки въображаемото съревнование по тематиката и оставяйки лаиците да търсят логичност там, където няма такава.

Написаното нагоре е остарял британски анекдот, който може би е доста комичен на Острова, само че в полза на истината всеки един от дадените отговори на въпроса

От какво е основано човешкото тяло

е правилен.

Човешкото тяло е формирано от трилиони кафези. Вярно е, че всички тези кафези съдържат доста вода, което значи, че хората в реалност са формирани от към 65 на 100 вода. Водата в клетките оказва помощ при химични реакции, транспортира О2 и боклуци и работи като амортисьор, изяснява професор Шърли Ходжсън от Кралското общество на биологозите и специалист в генетиката на рака в Лондонския университет.

Хората обаче не са напълно хора, споделя още откривателят. Някои от тези кафези са наши лични и образуват органите, мускулите и костите, само че изненадващо огромно количество от тях са в реалност бактерии. Човешкото тяло е хазаин на милиарди бактерии, като изключително доста от тези микроорганизми живеят в червата, споделя още той.

Бактериите са доста потребни за възстановяване на нашия имунитет и са витално значими за смилането на храната. Понякога бактериите могат да бъдат нездравословни, само че има забележителна взаимна изгода от общото ни битие.

Също по този начин нашите кафези са един тип молекулни машини, които извършват необятен набор от разнообразни функционалности. Ако се прегледат молекулите от близко, се вижда, че човешкото тяло е формирано от дълъг лист химически детайли, като най-голямо присъединяване има кислородът. Неговата обща маса е към 65% от човешката. Следват въглерод (18%), водород (10%), азот (3%), калций (1.4 %) и фосфор (1.1%).

Така стигаме до състава на човешкото тяло от позиция на физика. Д-р Джес Уейд, физик в Империъл Колидж в Лондон, споделя, че към 99.9 на 100 от един атом е празно пространство. Така че хората са формирани де факто от нищо.

Разбира се, той разяснява, че това пояснение е лека машинация, тъй като всеки атом има централно ядро с орбита, формирана от електрони. Ако това разстояние към ядрото се в профил, цялото човечество, събрано на едно място, ще има размера на бучка захар, споделя още той.

Причината, заради която хората не са се смалили до неразбираемост, е електромагнитната мощ на планетата, която ни държи цели, споделя Уейд.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР