Попитах дали има уволнения в структурата с отпадъците и се

...
Попитах дали има уволнения в структурата с отпадъците и се
Коментари Харесай

Емил Димитров: Хора, които съм освободил от работа, сега дават показания в прокуратурата

Попитах дали има уволнения в структурата с отпадъците и се оказа, че има – една жена, предходната година, която се е справяла едва с активността си. Тя обаче не е отговаряла за тези неща. Очевидно се е случвало да има мним експорт, по тази причина са изпратени инспекции и в Пловдив и в Плевен. Голяма част от хората, които съм освободил, тъй като не съм удовлетворен от работата им, сега дават показания. Това са пълномощията ми - не съм удовлетворен, освободил съм ги.
Това съобщи пред Нова тв министърът на околната среда и водите Емил Димитров по отношение на вчерашния арест на зам.-министъра му Кирил Желев и обявената от прокуратурата информация, че е оказван напън върху чиновници да оформят документи в нарушаване на условията.

" Що се отнася до това за фиктивния експорт, то някой би трябвало да подпише, че този отпадък е напуснал страната, а той е останал у нас. Имаме хванати камиони от Италия. Боклукът не може да остане повече от една година у нас, в случай че не бъде третиран от компания, която има лиценз ", обясни още екоминистърът.

„ Не мога да разясня ареста на заместник-министъра на околната среда и водите. Аз помогнах за всичко, което изиска от мен прокуратурата вчера”.

„ В Министерството аз имам правото да отстранявам, а не заместник-министърът. Уволненията се извършат от мен и на районните структури - шефовете. Техният състав обаче се уволнява по места от директорите”, добави министърът на околната среда и водите.

Той сподели още, че при него не е идвал никой, с цел да се оплаче, че против него е извършен напън от страна на зам.-министъра. „ Не виждам по какъв начин може да притиснеш някого, тъй като нещата минават през няколко индивида. Още повече, че известията са от чужбина”, безапелационен беше отрасловият министър.

На въпрос дали има основани условия да не се ревизира и да се гори или третира нещо, което е неразрешено, той отговори по този начин: „ Аз платих от джоба си един център, който да следи вноса в България. Не ми е било детска фантазия. Както в този момент има 240 депутати – да пристигна по-достойният въобще няма да го бавя. Но някак си все на мен се случва”, изясни той и добави, че е коментирал проблемите, терзанията и какво следва да се направи с основния прокурор и премиера.

По думите му дружно с прокуратурата са създали огромна интервенция и са съумели да върнат доста от италианските отпадък. От Италия споделят: ще изпратим 25 000 бали отпадък и няма по какъв начин да отворим всички бали на пристанището, с цел да ги проверим. Ако се окаже, че в тези 25 000 бали има радиоактивен боклук, той се изважда и се връща - има си процедури.

" Ако желае да пристигна различен министър- то няма да го бавя, но все на мен ми се пада ", сподели още той.

По думите му има 5000 площадки за депозиране на отпадък и все го питат за какво не ги закрива - то не можеш да ги закриеш, сподели Димитров.

" Да наложим мораториум на вноса и тогава ще подскочи бизнеса. Нашето законодателство дава отговор изцяло на европейското ", сподели Димитров.

" Днес ще издам заповед - никой да не стъпва там. Днес ще е последният приемен ден, тъй като идват кметове и предприемачи, а след това се пояснява по друг метод като прелом. Хубаво е когато има напрежение - някой да го отнесе. Хляб и зрелища, давайте да дадем и малко самун, зрелищата ги има ", сподели още той.

Що се отнася до водата на Перник, той съобщи, че в язовир Студена има 15 000 000 кубика вода. " Перник вода ще има. Има едно вместилище в Калказ, което непрекъснато тече и основава проблеми. Срязахме я тръбата и сме основали спешна организация и ще има и топла вода, а от есента ще има и топла вода ", съобщи Емил Димитров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР