Попиконата Мадона беше цензурирана в Instagram за разпространение на невярна

...
Попиконата Мадона беше цензурирана в Instagram за разпространение на невярна
Коментари Харесай

И Мадона беше наказана за фалшива новина на Тръмп за хидроксихлорохина

Попиконата Мадона беше цензурирана в Instagram за разпространяване на погрешна информация за хипотетичен лек за COVID-19, откакто тя показа фрагменти от видеоклип, ретуитван от Доналд Тръмп.
В обявата си пред 15,4 милиона почитатели Мадона твърди, че потвърдена ваксина е била налична от месеци, само че се пазела в загадка, " с цел да може богатите да забогатеят, а бедните и болните да станат по-болни ". Тя прикрепи видео на американската лекарка Стела Имануел, която хвали хидроксихлорохина като чудодеен коронавирусен лек. Различни клипове от речта на Имануел се разпространиха бързо в интернет през последните дни, макар че хидроксихлорохинът, антималарийно лекарство, не се е оказал ефикасен против COVID-19 съгласно редица научни данни. Самата Имануел е известна с изказване, че американското държавно управление е овладяно от " рептили ", визирайки извънземни.
" Премахнахме това видео за отправяне на невярни изказвания по отношение на лекувания и способи за профилактика на COVID-19. Хората, които реагираха, разясниха или споделиха това видео, ще видят известия, насочващи ги към авторитетна информация за вируса ", съобщи представител на Фейсбук, който е притежател на Instagram, пред Агенция Франс Прес.
Публикацията на Мадона бе изтрита, само че екранните графики демонстрират, че тя преди този момент е маркирана като " Фалшива информация - прегледана от самостоятелни проверяващи на обстоятелствата ".
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп тази седмица туитва няколко клипа към своите 84 милиона почитатели, преди туитовете да бъдат отстранени. Синът му Доналд Тръмп-младши беше краткотрайно блокиран от Twitter, откакто също показа елементи от видеото.
" Никой няма потребност да бъде болен. Този вирус има лек - назовава се хидроксихлорохин ", възкликва Имануил във видеото, застанала на стъпалата на Върховния съд във Вашингтон с лекари. Тя също се нахвърля против маските за лице и блокадите.
Мадона съобщи, че през май е преболедувала ковид, който я е принудил да отсрочи концерти в Париж по-рано през годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР