Попи - последната от горилите в мъглата, прочули се благодарение

...
Попи - последната от горилите в мъглата, прочули се благодарение
Коментари Харесай

Почина Попи - последната горила в мъглата на убитата Даян Фоси

Попи - последната от " горилите в мъглата ", прочули се с помощта на американската приматоложка Даян Фоси, се е споминала в Руанда, съобщи ДПА, базирайки се на организацията, носеща името на починалата изследователка.

" Фондът " Даян Фоси " с огорчение оповестява, че Попи - последната от останалите живи героини на кино лентата " Горили в мъглата ", евентуално се е споминала ", се показва в направеното изказване.

Смята се, че Попи, за която Даян Фоси приказва с трогване в дневниците си, е навършила 43 години на 1 април т.г. Горилата оставя след себе си петима потомци.

Сестрата на Попи, Маги, беше фаворитка на актрисата Сигорни Уивър, която се превъплъти в облика на Фоси във кино лентата " Горили в мъглата " (1988), приспособен по едноименната книга на приматоложката.

Даян Фоси беше убита в отдалечената си планинска барака в Руанда през 1985 година Приматоложката прекарва 18 години в африканската страна в проучване и запазване на популацията на планинската горила. Фоси се влюбва в тези животни и посвещава живота си на опазването им. Тя се трансформира в интернационална икона, като непрекъснато се бори против похищенията на бракониерите. Тази битка евентуално е и повода тя да загуби живота си, макар че събитията към убийството ѝ остават неразбираеми.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР