Попадналите в руски плен в Донбас американци са обвинени в

...
Попадналите в руски плен в Донбас американци са обвинени в
Коментари Харесай

Кремъл не изключва американските наемници да бъдат осъдени на смърт в „ДНР“

Попадналите в съветски плен в Донбас американци са упрекнати в наемничество, което значи, че наредбите на Женевската спогодба за военнопленниците не се популяризира върху тях. Това съобщи във вторник пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС .

„ Говорим за наемници, които застрашаваха живота и посегнаха на живота на нашите военнослужещи. И освен нашите, само че и военнослужещите от Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР). Именно в това са упрекнати - в наемничество “, съобщи той.

Говорителят означи, че делата на хванатите американци „ би трябвало да бъдат разследвани и те би трябвало да бъдат изправени пред съда “. Той обаче не изключи опцията от правосъдно решение за смъртно наказване. „ Не можем да изключим нищо, тъй като това е правосъдно решение. Никога не ги разясняваме и още повече, нямаме право да се месим в правосъдните решения “, сподели Песков, разяснявайки въпроса, дали пленените американски жители в така наречен „ ДНР “ могат да бъде наказан на гибел.
Говорителят на Кремъл не отговори на въпроса къде се намират пандизчиите. „ Не, не мога да изясня. Нямам информация за местонахождението им “, означи той.

Фактът, че двама някогашни американски бойци - 39-годишният Александър Друк и 27-годишният Анди Уин - бяха хванати край Харков, заяви предходната седмица английският вестник The Daily Telegraph. На 16 юни Държавният департамент разгласи, че Съединени американски щати са подготвени за контакти с Русия във връзка с американските жители, арестувани покрай Харков, които са отишли ​​в Украйна, с цел да вземат участие във военни дейности. Освен това Държавният департамент още веднъж прикани американските жители да не посещават Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР