Попаднахме в ситуация, за която не е предвидена уредба в

...
Попаднахме в ситуация, за която не е предвидена уредба в
Коментари Харесай

Експерт: Кабинетът на ИТН не би трябвало да бъде гласуван по същество

Попаднахме в обстановка, за която не е планувана уредба в Конституцията. В главния закон е планувана една процедура, по която се образува държавно управление, разяснява в предаването „ Лице в лице “ доцент Христо Христев – учител по интернационално наказателно право.

По-рано през днешния ден водачът на " ИТН " Слави Трифонов направи изказване, че няма да внесе за гласоподаване излъчения проектокабинет с министър-председател Пламен Николов.

Сигурно в зала ще се стигне до разискването на проблема, разяснява той. При неналичието на единодушие от страна на претендента, не може да се организира гласоподаване по кандидатурата, счита още доцент Христев.

„ Би следвало ръководителят на Народното събрание под избрана форма да установи това събитие и от там да продължи в някакъв идващ стадий да се развива обстановката съгласно плануваното в Конституцията “, уточни той.

Не може да се гласоподава всъщност, добави доцент Христев. " Няма по какъв начин да се гласоподава състав на Министерския съвет, откакто не е гласувана кандидатурата за министър-председател ", безапелационен е специалистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР