Попаднахме на много поучителен и емоционален текст, който с радост

...
Попаднахме на много поучителен и емоционален текст, който с радост
Коментари Харесай

Към бащите, които имат дъщери

Попаднахме на доста назидателен и прочувствен текст, който с наслада ще споделим с вас, където един образцов татко дава няколко съвета за бащите, които имат дъщери. Някои от тях са занимателни, други съумяха да ни разплачат. Но във всеки случай ние сме уверени, че са написани от прелестен мъж, за който вниманието към дребната му принцеса е по-важно от бирата с другари.

Ето неговите уроци:

Обичайте майка ѝ. Уважавайте я, ценете я, показвайте ѝ, че я обичате – както, когато сте вкъщи, по този начин и в обществото. Когато щерка ви порасне, тя най-вероятно ще се влюби в човек, който се отнася към нея, както татко ѝ се е отнасял към майка ѝ. Така че, дано има добър образец.

Винаги бъдете там. Излизайте с щерка си без причина, просто с цел да бъдете дружно. Интересувайте се откровено от нещата, които я вълнуват. Тя има потребност татко й да бъде част от всичко, което й се случва, във всеки стадий от живота й. Не бъдете неподвижен наблюдаващ, до момента в който тя прибавя години към живота си… и живот към годините си.

Бъдете нейният избавител. Тя ще пораства, търсейки своя воин. Това може да сте вие. Тя ще има потребност да усеща закрилата ви още веднъж и още веднъж, през целия си живот.

Наслаждавайте се на всеки момент, който прекарвате в компанията ѝ. Днес тя пълзи по килима в хола, на следващия ден ще й дадете ключа от колата и преди да се усетите – ще я водите към олтара. Един ден да излиза с нейния дъртак към този момент няма да е измежду целите ѝ. Животът отлита доста бързо. Ценете го, до момента в който можете.

Молете се за нея. Редовно. Страстно. Постоянно.

Танцувайте с нея. Започнете до момента в който е още дребна. Не чакайте деня на сватбата ѝ.

Купете й кецове, сходни на вашите. Ще пристигна време, когато тя няма да желае да носи обувки като тези на татко си.

Казвайте й, че е красива. Повтаряйте й го непрестанно. Един ден анимационните филмчета, а по-късно и стилните списания ще се опитат да я убедят в противното.

Позволете й да държи кормилото. Тя постоянно ще си спомня, че точно вие сте я учили да кара кола.

Да я возите на конче е същинска магия. Правете го, до момента в който още имате сили, а тя е задоволително мъничка.

Тя ще ви чака всяка вечер да се върнете у дома след работа. Не закъснявайте.

Ако мама я запише на уроци по пиано, постарайте се и вие да бъдете там. Не се тревожете, че няма други татковци. Загубата е тяхна.

Никога не пропускайте нейн рожден ден. След 10 години тя няма да си спомня подаръците, които сте й създали, само че ще помни, в случай че ви е нямало.

Вероятно ще желае да се мушне в леглото ви, откакто е сънувала призрачен сън. Това е хубаво!

Има доста малко неща на този свят, които могат да успокоят плачещата принцеса по-добре от бащината ръка. Никога не забравяйте това.

Някой ден ще изиска да й купите пони. Това не е доста добра концепция, в случай че не живеете в ранчо. Можете обаче да ѝ наемете едно за някой празник.

Не се тревожете толкоз за подаръците за рождените й дни и Коледа. Съсредоточете се върху това по какъв начин да извършите тези мигове незабравими за нея.

Покажете ѝ, че постоянно може да се прибере вкъщи. Без значение какво е станало.

Помнете, че и тя, като пеперудата, един ден ще разпери крила и ще отлети. Наслаждавайте се на годините, когато е още какавидка.

Всяка година на рождения й ден ѝ пишете писмо със личната си ръка. Дайте ѝ всичките, когато влезе в университета или когато се омъжи, или когато тя самата стане майка.

Научете се да й имате доверие. Докато пораства, последователно й давайте по-голяма независимост.

Днес тя потегля към вратата, с цел да отиде на учебно заведение, на следващия ден към този момент ще бъде надалеч. Бъдете мощни.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР