Попаднах на интересно проучване, направено от малък фонд на име

...
Попаднах на интересно проучване, направено от малък фонд на име
Коментари Харесай

Икономист: Планът за премахването на дълговете минава през продължителен период на инфлация

" Попаднах на забавно изследване, направено от дребен фонд на име Хиршман кепитал.

Авторът е прегледал ориста на 53-те страни (от развития свят) достигнали до 130% дълг/БВП от 1827 година насам.
Абсолютен връх по инфлация в еврозоната
Годишната инфлация в еврозоната се форсира до 4,9% през ноември, което е връх от юли 1991 година Това демонстрират данни на Евростат. От въве...
Прочети повече
52 от 53 са минали някаква форма на несъстоятелност (default) - дали непосредствено, дали посредством висока (или хипер) инфлация, дали (като Гърция) с bailout или преструктуриране.

Единственото изключение към този момент е Япония в наши дни ", разкрива икономистът Стоян Панчев във Facebook.

" Това надали е разтуха, тъй като няколко страни в еврозоната към този момент от дълго време за задминали прага от 130%.

Гърция е с 211%

Италия е със 153%
Обезценяването на парите подвига покупко-продажбите с парцели
Очакваното обезценяване на парите ще стимулира от ден на ден хора да влагат средства в недвижими парцели с цел да запазят спестяванията си или...
Прочети повече
Португалия със 130%

Страни като Франция, Белгия и Испания към момента не са стигнали границата, само че и както всички останали в Европейски Съюз се крият зад Плана за възобновяване и резистентност, който натрупа задължения от името на всички. Скривайки едно в допълнение равнище на преразпределение и задлъжняване.


Очевидно е, че тези задължения няма да се връщат. Планът за тяхното унищожаване минава през нескончаем интервал на повишена инфлация. Тя обаче не се приема изключително добре в страните, придържали се към Маастрихтските критерии.

И доближаваме до следващото несъгласие на еврозоната, ясно от самото и основаване. Невидимо за множеството бг почитатели на " единната валута ".

П.П. Да напомним, че " желязното " маахстрихтско предписание е за до 60% дълг/БВП, междинното за еврозоната е 100%, у нас е някъде сред 25-30%. "

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР