Попадението на мексиканския национал Мануел Негрете във вратата на България

...
Попадението на мексиканския национал Мануел Негрете във вратата на България
Коментари Харесай

Гол във вратата на България стана №1 в историята, би слалома на Марадона

Попадението на мексиканския национал Мануел Негрете във вратата на България на международния шампионат през 1986 година е определен за номер 1 на всички шампионати до момента. Това оповестява уеб сайтът на ФИФА, откакто се е провело гласоподаване измежду ентусиастите.

Самото гласоподаване е минало в обществената мрежа " Facebook " от 31-и март до през днешния ден, 9-и април. Допитването е до почитателите с въпрос: кой е най-красивият гол в историята на международните шампионати по футбол.

Негрете бележи за 1:0 във вратата на Борислав Михайлов със странична ножица, малко откакто е навлязъл в наказателното поле на българите. Срещата е от осминафиналите на Мексико'86, където домакините ни отстраняват с 2:0.

Попадението на Негрете завоюва в сериозна конкуренция: именитият слалом на Диего Марадона против Англия на същия мондиал, бразилската композиция за гола на Карлос Алберто на финала против Италия през 1970-а, изстрелът на Денис Бергкамп против Аржентина, слаломът на Роберто Баджо против Чехословакия и други
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР